Nedavno smo objavili naše spa favorite za 2018. godinu. Nije tajna koliko volimo ovakve, relaksirajuće i opuštene vikende. Jedan takav proveli smo nedavno u Vrnjačkoj Banji. Sada želimo da vam prenesemo naše iskustvo.

Ali pre svega da razjasnimo zašto toliko volimo wellness i spa

Putovanja su nešto što nas uzbuđuje, čini živima i dozvoljava našem avanturističkom duhu da dođe do izražaja. Na putovanjima nemamo granice. Nema straha, dižemo adrenalin kad god smo u prilici. Putovanja su naša strast i ona jesu nešto čemu želimo maksimalno da se posvetimo do kraja života ( i za sad nam dobro ide 🙂 ).

Ipak, budimo realni, takav život zna da bude stresan, a ovaj posao zna da bude kao i bilo koji drugi posao- nekad naporan, nekad baš sladak. Znam da vam zvuči idilično to što se svakog meseca budimo na drugom kraju sveta. Zaista zna da bude baš tako. Na vreme smo shvatili da ako se ne pronađe balans – dolazi do pucanja. Nekad pukne telo, nekad um i od svih tih novih uzbuđenja, stvarno može da se dese veoma loše stvari.

Prvi put u spa centru

Kada smo prvi put, pre par godina bili pred pucanjem od svih tih aviona, vozova, zip lajnova, hrane i svega ostalog što jedno putovanje čini zanimljivim – krenuli smo u banju. I to baš Vrnjačku banju.

Imali smo ideju da se šetamo i ne radimo ništa drugo tih par dana. Međutim, toliko je tih dana padala kiša da je to bila nemoguća misija. Sedenje u sobi nije bila opcija, tako da smo krenuli da istražujemo – šta to može da se radi u banji. I naleteli smo na spa centar Rimski Izvor.

Dva dana nam je trebalo da se uopšte odlučimo da otvorimo vrata spa centra. Kružili smo okolo, dok na kraju nismo rekli jedno drugom – ma ajde bre da vidimo šta je to. I onda smo UŠLI. Veoma bojažljivo jer nismo znali šta je iza pulta i (hvala Bogu) nasmejanog osoblja koje nas je dočekalo. Da nas je neko dočekao u fazonu samo ste nam vi još falili danas (što je u Srbiji, da budemo realni, sasvim moguć scenario) – verujem da bi priča tekla drugačije. Ovako, ostalo je istorija. Od tog dana, više ne idemo u hotele koji nemaju spa centar, ako znamo da ćemo imati slobodno vreme za opuštanje. Ako smeštaj nema spa, potrudimo se da pronađemo u blizini neku spa oazu.

Šta nam se to toliko dopalo i zašto smo toliko zavoleli spa baš u Rimskim izvorima u Vrnjačkoj banji?

Osećaj lakoće i opuštenosti kada se tih nekoliko sati završilo nikad nećemo zaboraviti. To je onaj osećaj koji se javlja posle petog dana na moru, znate sigurno na šta mislimo. To je bio taj balans koji smo tražili – i našli smo ga.

Od tada, prošlo je nekoliko godina i kako dugo nismo bili, rešili smo ove godine da godišnjicu braka provedemo baš u Vrnjačkoj Banji. Bez gužve na putu, aerodromu i slično, već samo par sati vožnje, auto na parkingu i relacija hotel – spa. To je ono što nam je trebalo!

Dobili smo šta smo tražili 🙂

Spa vikend u Vrnjačkoj Banji je bio sjajan izbor, kao što ste mogli da vidite po našim Instagram pričama.

Kao i prvi put- sačekalo nas je ljubazno osoblje i sprovelo nas do doktorke. Još jedan plus za ovaj spa centar – ne brinite doktorka Danijela će samo proceniti koji su tretmani najbolji baš za tebe. Verovatno je to još jedan od razloga zašto nam se ovaj koncept veoma dopada.

Čim smo uronili tela u termomineralnu vodu setili smo se svih razloga zašto toliko volimo da idemo u spa:
  1. Zdravlje – zdravlje je uvek na prvom mestu – a benefiti raznih tretmana mogu veoma da poboljšaju naše zdravlje – cirkulaciju, pritisak, otklone bolove u nogama i leđima…
  2. Opuštanje – u vodi ili dok uživamo u nekoj od masaža nije važno. Bitno je pronaći onaj balans o kojem smo pisali
  3. Bez stresa, molim! – svi tretmani i voda tako dobro teraju stres od nas, da smo se nekoliko puta pitali – kako da ovo prenesemo kući 🙂
  4. Mršavljenje – sauna, masaže, Zerona laser, limfna drenaža – kada se naslage napadnu sa svih strana, mogu nestati i bez fizičke aktivnosti
  5. Anti aging – dubinska hidratacija, mezoterapija lica ili pakovanje u mineralno blato imaju za cilj samo jedno – da koža blista – a to je ono što nam svima najviše fali, jer non stop gledamo u kompjutere i telefone, da po nekad jednostavno zaboravimo koliko je važno da brinemo o svom licu.

Na kraju dobijemo više samopouzdanja zbog lepšeg izgleda, zbližimo se ponovo jer smo mnogo opušteniji nego inače i postanemo mnogo kreativniji jer mozak više nije pod stresom.

Pogledajte naš vlog, da vidite na koje smo tretmane išli i šta smo sve radili

 

Svi mi imamo jedan život i sami biramo kako ćemo ga iskoristiti. Mi sa jedne strane biramo ludačke avanture, sa druge opuštajuće spa vikende. To je naš balans. Koji je vaš? Ako nikada niste posetili spa centar – sada je pravo vreme za to. Budite bogatiji za još jedno novo iskustvo kojem ćete se vraćati mnogo češće nego što mislite. Ako ste ljubitelj spa priče – znate o čemu govorimo – vidimo se u Vrnjačkoj Banji 😉

HEJ! PROČITAJ I OVO...

2 Comments

  1. Moja mama,baka,od 66 god.je u julu 2022.imala uplacen aranzman od 10 noci u jednokrevetnoj sobi. 6.dana boravka u hotelu se razbolela od Kovida i bukvalno bila proterana od strane osoblja iz hotela.Iako je vec bila u izolaciji-sama u sobi,gde bi i ostala i produzila boravak receno joj je da mora izaci.I na njene molbe da je sama dosla i da nije u stanju da putuje nazad autobusom do Beograda,po letnjim vrucinama sa simptomima virusa i bez pratnje-bila je ipak isterana iz hotela.Sestra i ja nismo bile u drzavi,bile smo na odmoru van Srbije doke je ona boravila u banji.Na 39+,izmucena i malaksala mama se vratila za Beograd,autobusom i na putu ka kuci onesvestila se od iscrpljenosti.UPala.je na glavu,dobila masnicu preko pola lica,rasekla usnu…Kovid je prosao,mama je sada dobro neljudskost lekara i osoblja hotela nece nikad proci! Za neprofesionalnost i nula lekarske etike,ostajem dalje bez reci.Hotel Merkur je ostao u najlosijem secanju jednoj baki,celoj nasoj porodici Ni za kakvu dalju preporuku!U sirokom luku hotel obilazite jer tamo nema empatije,nelja covecnosti i cojstva…nema Ljudi!

    1. Baš mi je žao što to čujem, mi smo bili pre korone tako da ne znam šta se sve i koliko promenilo zbog cele situacije. Svakako mi je žao što imate takvo iskustvo. Ipak sigurna sam da baka neće odustati od putovanja i da će sledeći put pronaći neku bolju lokaciju i hotel za nju. Možda na primer Prolom ili Lukovsku banju. Od srca nam je drago što se baka oporvalila od korone i što nastavlja tamo gde je stala pre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *