SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE O LETOVANJU 2022

TOP  PITANJA ČITALACA U VEZI LETOVANJA 2022.

Pitali ste nas, a mi smo odlučili da istražimo i da se raspitamo kod agencije 1A travel o letovanju 2022. Dobili smo jako puno pitanja u vezi sa letovanjem 2022. godine. Odlučili smo da izdvojimo najčešća pitanja i saznamo odgovore na njih. Ovog puta se zahvaljujemo divnoj Višnji jer je izdvojila vreme da nam da detaljnije informacije o sezoni koja je pred nama.

Zanimalo vas je koja je destinacija u fokusu interesovanja ove godine. Rekoše nam da je to definitivno Hurgada u predsezoni. Da će se, s obzirom na iskustva iz prethodnih godina, Turska, verovatno, izjednačiti kada počne leto. Ali za sada Hurgada zauzima prvo mesto i traženija je više nego ikad do sad.

ŠARM EL ŠEIK ILI HURGADA

Na pitanje zašto je Šarm el Šeik manje popularan od Hurgade kažu da je Šarm destinacija jako slična Hurgadi pa nisu začuđeni ovim pitanjem. S druge strane, Šarm ima daleko bogatiji podzemni svet od Hurgade. Zato je najpopularniji među onima koji vole ronjenje, kako kod ronilaca amatera, tako i među profesionalcima. Verovatno je zato Šarm manje popularan za „obične“ turiste iako ima prelepih mesta za kupanje.

U Šarmu se nalazi i veća ponuda skupljih i kvalitetnjjih hotela u odnosu na budget varijante u Hurgadi. Postoje tu i neke druge sitnice zbog kojih se turisti  pre okreću Hurgadi. Na primer, trenutno nema čarter letova za Šarm, nego se ide preko Istanbula. Putuje se Turkish Airlines avio kompanijom i preseda se u Istanbulu, što nije preveliki problem ako se uzme u obzir odlična organizacija novog aerodoma, kao i 3 leta dnevno od i ka Beogradu.

PREPORUKE HOTELA U TURSKOJ

Što se tiče preporuke hotela u Turskoj, agencija 1A travel izdvaja sledeće:

Porodični hoteli u TURSKOJ

  1. La Blanche resort, Bodrum

Hotel se nalazi na oko 18 km od centra Bodruma, a od najbližeg aerodroma 50km. Gostima su na raspolaganju četiri bazena. Hotel ima jedan glavni restoran i 4 a la carte restorana. Pored toga ima i 6 barova, poslastičarnicu i diskoteku. Nalazi se na jednoj od najlepših plaža, preko puta ostrva Kos. U hotelu se nalazi i spa i fitness centar, a organizuju se i razne večernje i dnevne animacije. Zbog raznovrsnog sadržaja pogodan je i za porodice s decom i za parove. Ima svoju privatnu plažu. Što se tiče najmlađih gostiju tu su igralište, mini disko, mini klub i razne animacije.

2.IC Hotels Green Palace, Antalija

Ovaj hotel je smešten na oko 25 km od starog grada Antalije i na 15km od aerodroma. Ima svoj akva park, kao i privatnu plažu. Nudi usluge High i all inclusive ishrane. Pored glavnog restorana „Sofia“, hotel raspolaže sa još 6 a la carte restorana i nekoliko barova. Za decu tu su IC kid’s club, dečiji bazeni, igraonice, dečiji restorani. Ima vrlo bogat izbor soba, a izdvojili bismo da ovaj hotel ima pet soba u potpunosti opremljenih za osobe sa posebnim potrebama.  Spa centar ima tursko kupatilo, saunu, parno kupatilo, relax room, a tu je i fitness centar.

3.Imperial Sunland, Kemer (otvaranje 4.6.)

 Hotel se nalazi u mestu Beldibi, na oko 44km od aerodroma. Ima otvoreni i zatvoreni bazen. Pored glavnog restorana u kome se može koristiti usluga ultra all inclusive, tu su još dva a la carte restorana sa turskom i italijanskom kuhinjom. Za decu su tu dva dečija bazena, otvorenog i zatvorenog tipa. Što se tiče zabave tu su diskoteka, kao i večernji program i animacije. Pored standardnih i deluxe soba, hotel ima i dve sobe namenjene osobama sa posebnim potrebama.

HOTELI SAMO ZA ODRASLE U TURSKOJ / ADULTS ONLY

1.Adam Eve, Belek

Ovaj hotel se nalazi u mestu Belek, na samoj plaži. Od centra grada udaljen je oko kilometar i 35km od aerodroma u Antaliji. Adam & Eve se razlikuje od drugih hotela po specifičnom dizajnu. Idealno je mesto za parove koji žele romantični medeni mesec. Hotel ima 5 otvorenih i jedan zatvoreni bazen. Sve sobe osim soba za osobe sa posebnim potrebama ( 6 soba) imaju jaccuzzi. Pored glavnog restorana u kome je moguća ultra all inclusive usluga, tu je još 7 a la carte restorana. Među njima se posebno ističe Blind restoran, gde možete večerari u potpunom mraku. U okviru Health & Wellness centra može se koristiti fitness centar, aromaterapija, parno kupatilo, zona za inhalaciju, finska sauna, šok bazen, ruska sauna, tursko kupatilo… Hotel je namenjen osobama starijim od 16 godina.

2.White City Beach, Alanja

Ovaj hotel se nalazi u mestu Konakli, na 7km od centra Alanje i na 120 km od aerodroma u Antaliji. Pored glavnog restorana u kome je moguća all inclusive usluga tu je i a la carte restoran, kao i nekoliko barova. Hotel ima akva park sa dva tobogana, otvoreni i zatvoreni bazen, fitness centar… Ima klasičan spa i wellness centar sa parnim kupatilom, saunom, turskim kupatilom. Sadržaji spa centra se dodatno plaćaju. Hotel je za osobe starije od 16 godina.

3.Seaden Valentine Resort, Side

Ovaj hotel se nalazi na 3 km od centra Sidea, i 64 km od aerodroma u Antaliji.  Ima svoju plažu koja je nosilac plave zastavice. U glavnom restoranu je moguća all inclusive uslugu, a pored njega tu su i tri a la carte restorana koji se mogu koristiti jednom nedeljno uz prethodnu rezervaciju i minimum 7 noćenja.  Hotel raspolaže sa dva otvorena i jednim zatvorenim bazenom, i teretanom. Poseduje i klasičan spa i wellness centar. Hotel je namenjen osobama starijim od 16 godina.

Što se tiče vašeg pitanja za preporuku hotela u Sideu, za porodice sa decom, iz agencije 1

1a travel izdvajaju Dream World Hill. Ovaj hotel se nalazi na 5km od centra Sidea i na oko 60km od aerodroma u Antaliji. Nalazi se na oko 300m od plaže koja je gostima hotela dostupna besplatno. U glavnom restoranu moguća je all inclusive usluga, a ostala tri a la carte restorana mogu se koristiti jednom u toku boravka uz prethodnu rezervaciju. Hotel ima akva park sa 7 tobogana, otvorene i zatvorene bazene, kao i relax pool ( 18+). Za decu tu su razne animacije, večernje i dnevne, mini klub, dečiji bazen i dečiji meni. Hotel ima klasičan wellness i spa centar.

NAJBOLJI ODNOS CENE I KVALITETA

Za top 3 hotela u Turskoj sa najboljim odnosom cene i kvaliteta iz agencije navode sledeće:

1.Porto Bello, Antalija

Ovaj hotel se nalazi na plaži, na oko 6km od centra Antalije i 25 km od aerodroma. All inclusive usluga je dostupna u glavnom restoranu, a pored njega tu je i jedan a la carte restoran i dva bara. Hotel raspolaže otvorenim i zatvorenim bazenom. A za decu su tu razne animacije, tobogani, mini klub, kao i dečiji otvoreni i zatvoreni bazeni. Hotel ima klasičan spa centar sa turskim kupatilom i saunom.  Hotel ima dve sobe za osobe sa posebnim potrebama.

2.Imperial Turkiz, Kemer

Hotel se nalazi u Kemeru, ima svoju plažu, a od aerodroma u Antaliji je udaljen 58 km. U glavnom restoranu moguća je ultra all inclusive usluga, a tu su još dva a la carte restorana, kao i pet barova. Hotel ima dva bazena otvorenog i zatvorenog tipa. Za decu su tu dečiji otvoreni i zatvoreni bazen, kao i razne dnevne i večernje animacije. Hotel ima spa centar sa turskim kupatilom, saunom i parnim kupatilom. U hotelu su dostupne dve sobe za osobe sa posebnim potrebama.

3.Diamond of Bodrum

Hotel se nalazi na 1 km od centra Bodruma i na oko 35 km od aerodroma. Od privatne peščane plaže deli ga ulica, do koje se stiže tunelom ispod ulice. U glavnom restoranu je moguća ultra all inclusive usluga, a u a la carte restoranu usluga je besplatna uz minimum 5 noćenja i prethodnu rezervaciju. Hotel raspolaže sa otvorenim i zatvorenim bazenom, kao i fitness centrom. Tu su i razne večernje i dnevne animacije. Spa i wellness centar je klasičnog tipa.

Pogledajte ovde sve hotele, cene i datume polazaka za TURSKU

Ostatak intervjua vam prenosimo od reči do reči

Egipat sa bebom? DA ILI NE

Zašto da ne. Beba će svakako u određeno vreme dana, kada je sunce jako, biti u dubokom hladu ili u sobi, bez obzira gde je povedete na letovanje. Takođe, svakako će imati i adekvatnu zaštitu od sunca. Ako odaberete hotel sa lepom peščanom plažom i plićom vodom, puzajuća beba ili beba koja uči da hoda, uživaće na plaži u jutarnjim ili predvečernjim satima.

Pre rezervacije se raspitajte da li odabrani hotel ima kutak za pripremu hrane za bebe, ali i bez toga, uvek ćete moći da nađete sveže voće, povrće, meso, mleko i slično, za one malo starije bebe, ali i dečije kašice i adaptirana mleka u prodavnicama ili apotekama.

Uvek imate i opciju da se dobro pripremite i ponesete sa sobom sve što vašoj bebi treba. Što se leta tiče, on traje oko 3 i po sata do Hurgade, što nije kratak, ali definitivno nije ni dug let. Do Šarma se stiže letom preko Istanbula, što vam može biti prilika za avanturu po ovom veličanstvenom gradu. Ukoliko niste za tu opciju vrlo brzo možete stići na svoje odredište jer iz Beograda dnevno poleću tri aviona za Istanbul, pa presedanje ne mora biti dugačko, ukoliko to ne želite.

Ove godine TUNIS se lagano vraća na velika vrata u ponudu, pa su tako neki hoteli na sniženju i do 45%. Ukoliko ove sezone želite nešto drugačije letovanje, puno kontrasta, spoj mediteranskog zelenila i peska Sahare, možda želite da odaberete Hamamet ili Sus? Celokupnu ponudu mesta i hotela pogledajte ovde.

Još jednom bismo se na kraju zahvalili Višnji i 1a travel agenciji na trudu i izdvojenom vremenu. A vama, dragi naši, hvala na ovim zanimljivim pitanjima. Nadamo se da smo vam barem malo pomogli pri izboru najboljeg letovanja za vas. 🙂 Ne zaboravite da je za dobar provod najvažnije poneti dobro raspoloženje 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *