Aquaworld Budapest iskustvo – Kambodža na obodu grada

Aquaworld Budapest zabava i relaksacija

Tropski raj u martu se ne odbija, nikada. Ne menjamo martovsku tradiciju, pa smo tako i ove godine krenuli put Budimpešte.

Put do Budimpešte nikada nije dug, kada se dočepate auto-puta. Panonskom ravnicom brzo se stiže do odredišta.

Smestili smo se u Aquaworld Budapest – Resort na idealnoj lokaciji. Daleko od gradske gužve, u miru prirode, blizu tržnog centra i još bliže autobuskom stajalištu koje će vas odvesti do gradskog zbivanja, ako vam zafali buka. Naravno ako dođete automobilom, ništa vam neće biti daleko, ni Budimpešta, ni Szentendre. Izleta ima koliko želite, ali kada kročite u Aquaworld Budapest više će vam biti do saune i tobogana nego do istraživanja okoline, što nekad i nije loše.

Nekada nam je potrebno da se baš opustimo i zaboravimo da postoji spoljni svet. To su oni momenti kada uživate u ovom trenutku koji traje upravo sada i kada se vreme nekako uspori. Znate ono kada zaboravite da proverite telefon koliko vam je dobro. E pa, te neke momente smo iskusili proteklog vikenda.

Za njega sauna svet, za nju bazen sa talasima. Ovoga puta kafu smo zamenili fantastičnom limunadom pored bazena.Uživanje u limunadi pored bazena

Za vas? Šta god vam padne na pamet.. Ronjenje, skakaonica, tobogani, surfovanje, teretana, sportski tereni, bazeni sa termalnom vodom, đakuzi, spoljni bazeni i prvo toplo sunce ove godine ili plivanje na mesečini. Ne možeš a da ne probaš sve 🙂

Naš raspored je bio sledeći – doručak između 7-8, zatim spa svet i aquaworld do 14h. Nakon toga odlazak u Budimpeštu. Po povratku veče smo provodili u spa centru. Naporno ili ne, ni sada ne znamo šta bismo izbacili sa liste. Lepote Budimpešte ili lepote opuštanja i zabave u Aquaworld-u.

Kako rezervisati smeštaj u Aquaworld Budapest?!

Prošle godine smo smeštaj rezervisali preko booking.com sistema i bili smo veoma zadovoljni. Zato smo ove godine odlučili da probamo nešto drugačije.

Hteli smo da uporedimo prednosti samostalne rezervacije online i rezervacije preko turističke agencije.

Rezultat je sledeći:

Ako idete u Budimpeštu da istražite grad – smeštaj u centru, preko online sistema za rezervaciju je odličan izbor. Ono što je potrebno da uradite to je da napravite dobar plan i program puta i svega što želite da obiđete. Skinite mapu Budimpešte i obezbedite barem jednu eksternu bateriju, kako ne biste ostali bez podataka. Obavezno na papiru napišite adresu smeštaja, kako biste se lako snašli ako zalutate i ostanete bez baterije. Zapamtite: koliko god da se trudite, za tri dana nećete obići ceo grad i zato ostavite nešto i za sledeći put. 🙂

Ako želite pravi užitak spa sveta, termalnih izvora i vodenog parka, naša preporuka je da se smestite u resort hotelu kao što je Aquaworld Budapest.

Prvo – zato što ako želite da se odmorite, to sigurno nećete moći u centru grada. Budimpešta je takav grad da vas mami sa svih strana. Pa tako od hotela i spa relaksacije nećete videti ni slovce. Zato je lokacija na prvom mestu kada birate wellness i spa odmor.

Drugo – zato što možete da korstite spa i vodeni svet kada hoćete i koliko god puta želite tokom boravka. Vi se možete smestiti na drugom mestu i platiti ulaz na bazene. Ipak to je skuplja i ograničena opcija.

Aquaworld Budapest cene smeštaja

Ono što je nama bilo zanimljivo, to je da naparvimo poređenje između samostalne online rezervacije i rezervacije preko turističke agencije. Ovog puta, putovali smo sa turističkom agencijom Filip Travel.

Pitali smo ih koje su prednosti putovanja preko turističke agencije i saznali mnogo toga

Agencija koja ima potpisan ugovor sa hotelom može da daje popuste i besplatan dan (u ovom slučaju, kada uplatite 3, četvrti dan dobijate gratis). Osim toga svi gosti hotela imaju besplatan ulazak u Aquaworld (spa, wellness, bazeni). Naravno, ne smemo zaboraviti hranu. Pa tako preko agencije imate polupansion. I za one koji ipak žele u grad tu je i besplatan bus do Trga Heroja i nazad, sa vodičem ili bez njega.

Kada je, na primer booking.com u pitanju, situacija je sledeća. Možete odlično i tu da prođete ukoliko ste redovan putnik, pa vam sam buking daje niže cene. Sa druge strane platićete malo više. Uglavnom je to paket – noćenje sa doručkom i ulazak u spa centar. Ono na šta morate obratiti pažnju, ako već idete zbog vodenih sadržaja i spa, to je da dobro proverite da li vam je spa uključen u cenu. Cena ulaska u akva svet je oko 20 eura po osobi, za decu je oko 10 eura.

Ovako to izgleda konkretno:

Zaključak je da ako želite samo da obiđete grad, na sajtovima za online rezervaciju smeštaja možete da nađete dobre ponude. Bitno je samo da obratite pažnju šta ta ponuda uključuje i isključuje. Ako želite potpuni užitak u termalnim vodama i zabavnom akava parku, agencije ovog puta nose pobedu, zbog cene, ali i komfora, jer uglavom imate i vodiča koji će vas provesti kroz grad. Svakako, naš vam je savet da se i ovde dobro informišete šta ponuda uključuje a šta ne.

Što se samog hotela tiče, mi smo zadovoljni uslugom, hranom i akva svetom. Kao što možete videti u vlogu, odlično smo se proveli.

***

Ah ta Budimpešta… Koliko god puta da joj se vratite, ona uvek ima nešto novo da pokaže, dokaže, otkrije…

ŠTA VIDETI U BUDIMPEŠTI

I mi joj se uvek radnosno vraćamo. Svaki put kada dobijemo priliku uputimo se u ovaj magični grad.

S ove ili one strane Dunava, nije važno. Važno je da je Dunav 🙂 Jer onaj ko ima Dunav ispred kuće večno je zaljubljen u njegove mutne vode. Dunav nekako najlepše sija u Budimpešti. Slobodno ću ga nazvati kraljica noći. Jer kada se svetla istorijskih građevina pomešaju sa tamnom vodom nastaje bajka. Bajka koju čitaš iznova i iznova i ne želiš nikada da dođeš do poslednje stranice. Samo obeležiš gde si stao i čekaš sledeću priliku da nastaviš da uživaš. Eto takva je Budimpešta.

Putovanje u Aquaworld Budapest je organizovano u saradnji sa turističkom agencijom Filip Travel. Blog post, fotografije i video prenose naše iskustvo sa putovanja! 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *