Budimpešta u septembru za 290€ za PORODICU + Sentandreja

Budimpešta u septembru za 290 evra za PORODICU + Sentandreja

(prevoz + 3 noći + izlet do Sentandreje)

Da li ste razmišljali da skoknete do Budimpešte u septembru? Na produženi vikend s porodicom. Početak septembra je idealan trenutak za to jer ćete za manje od 300 evra provesti četiri nezaboravna dana u Budimpešti. U nastavku teksta otkrijte kako do Budimpešte u septembru za samo 290 evra!

Prevoz / BUDIMPEŠTA u septembru

Budimpešta je od Beograda udaljena svega 370 km, pa ćemo na ovaj put krenuti autom. Za gorivo i putarine potrebno je izdvojiti oko 60 evra u jednom smeru. Što znači da je potrebno izdvojiti oko 100 evra za putovanje do i od Budimpešte ( povratak preko Sentandreje). Na ovom linku možete izračunati tačnu potrošnju na osnovu marke vašeg automobila, a naći ćete i dosta drugih korisnih informacija što se tiče samog putovanja.

Vinjeta

U Mađarskoj nema putarina već se kupuje vinjeta. Za vinjetu u važenju od 10 dana, za putničko vozilo, potrebno je izdvojiti oko 16 evra. Vidi ovde cene vinjete, koje možete kupiti i online. Vinjete za Mađarsku u našoj zemlji se mogu kupiti i u Beogradu (ul. Braće Jerkovića 110A), Novom Sadu (Futoški put 2), Subotici (Senćanski put bb), kao i na benzinskoj stanici na autoputu E-75 u blizi graničnog prelaza Horgoš.

SMEŠTAJ

Za prvi vikend u septembru (31.8.- 3.9.) imate smeštaj u BpR Auric Home za 186 evra za celu porodicu. Smeštaj je udaljen 450 metara od Lančanog mosta. Najbliža metro stanica je na 400 metara. Kuhinja je kompletno opremljena za samostalnu pripremu obroka. Svratite u lokalnu pekaru i probajte langoš za doručak, na primer.

Booking.com

Besplatne stvari u Budimpešti

1.Šetačke ture po Budimpešti

Budimpešta u septembru je idealna za šetnju. U ovom gradu na Dunavu u ponudi su vam četiri opcije koje možete videti ovde

2. Pojedini muzeji nude besplatan ulaz državljanima EU ili mlađima od 26. Tako svake treće subote u mesecu ukoliko ste u ovim kategorijama možete besplatno obiću Muzej likovnih umetnostiNarodni muzej ili Mađarsku nacionalnu galeriju. Poslednje nedelje u mesecu mlađi od 26 mogu besplatno obići Vojni muzej. Muzeji su takođe besplatni za praznike 15. marta, 20. avgusta i 23. oktobra.

3. Brojne galerije nude besplatne izložbe uključujući fotografiju, slike i skulpture. Jedne od najpoznatijih su galerija Telep, centar underground umetničke scene; galerija Varfok, savremena mađarska umetnost; galerija Virag Judit, mađarsko slikarstvo 19. i 20. veka.

5. Velika zatvorena pijaca u Budimpešti sagrađena još 1897. nudi apsolutno dobar doživljaj. Degustacija je besplatna kao i na svakoj pijaci.

5. Obilazak Vajdahunvad dvorca koji je najveći muzej poljoprivrede u Evropi.

6.Gellert brdo – idealno mesto za panoramski pogled na grad.

Booking.com

Top 4 atrakcije za decu u BUDIMPEŠTI

  1.  Zoološki vrt
  2. Botanička bašta
  3. Miniversum
  4. THE MAGIC- Harry Potter restoran – obavezno rezervišite sto

Top 3 hrana i piće

1. Gulaš (Gulyás)
2. Ribarska supa (Haláslé)

3. Rakija Pálinka

Posetite i najlepši restoran na svetu – NEW YORK CAFE BUDAPEST (rezervacije za večere posle 18h su obavezne)

Što se tiče cena u Budimpešti, za obrok u Meku je potrebno izdvojiti 7,5 evra. Ručak u restoranu je između 35 – 50 evra za porodicu. O detaljnijim cenama informišite se ovde

Wellness & Spa & Akvapark

Budimpešta u septembru je raj za wellness i spa program ili da sa porodicom provedete ceo dan u nekom akvaparku, kao što je Aquaworld Budapest. U ovaj hotel se možete i smestiti, a ako niste gosti hotela pogledajte ovde cene ulaznica za Aquaworld.

Možete posetiti i Szechenyi spa i uživati u ogromnom broju bazena na otvorenom (i zatvorenom). Pogledajte ulaznica cene ovde.

Izlet u Sentandreju

Sentandreja je od Budimpešte udaljena svega 20ak kilometara, pa je idealno da je posetite kada krenete nazad za Srbiju. Na putu do Sentandreje imate nekoliko supermarketa ( Metro, Lidl…) u kojima možete kupiti namirnice koje želite da ponesete za Beograd, a tu je i tržni centar.

Top 5 znamenitosti u Sentandreji

1.Muzej marcipana – u kome ćete pored degustacije videti i razna remek- dela od marcipana. U okviru muzeja nalazi se i poslastičarnica.

2. Esnafski krst na trgu Fo – Ono šta treba videti u Sent Andreji je neizostavno i srpski Esnafski krst koji se nalazi na glavnom trgu grada, Fo. Taj krst je podiglo Sentandrejsko društvo 1763. godine, nakon epidemije kuge.

3.  Prva srpska učiteljska škola i srpski pravoslavni muzej u Sentandreji – baš na glavnom trgu Fo, 15. novembra daleke 1812. godine osnovana je Preparandija ili Prva srpska učiteljska škola.

4. Kuća Jakova Ignjatovića – rodonačelnika realističkog romana u našoj književnosti.

5. Trg Vuka Karadžića – na ovom trgu se nalazi i kuća u kojoj je om jedno vreme boravio.

A kada se umorite od šetnje po ovom bajkovitom gradiću svratite do srpske kafane „Korner“. Ovo je jedina kafana u Sentandreji gde možete slušati uživo srpsku muziku i gde je jelovnik na srpskom jeziku. Kafana se nalazi na trgu cara Lazara, na kome se nalazi i njegov spomenik.

Osnovne fraze na mađarskom

Dobar dan! / Jó nap! ( ju nap)

Hvala. / köszönöm (kznm)

Volim te! / Szeretlek! (seretlek)

Izvolite. / Tessék. (tešik)

Zdravo! / Helló! (helu)

Doviđenja./ Viszlát. (vislat)

Budimpešta u septembru je odlična kao vikend opcija. Lud provod za čitavu porodicu za samo 290 evra ( automobilom, smeštaj u centru grada sa parkingom i kuhinjom, plus poseta Sentandreji). Ako se odlučite za posetu Budimpešti u septembru obavezno svratite i do HATAR DISKONT TOMPA – NALAZI SE ODMAH POSLE GRANICE SA KELEBIJOM. Klikni ovde za lokaciju.

SAZNAJTE OVDE KAKO BESPLATNO ISPLANIRATI ODMOR U MAĐARSKIM BANJAMA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *