7 JEDNOSTAVNIH KORAKA ZA PLANIRANJE PUTOVANJA

Sigurno znate bar jednu osobu koja uvek ide na putovanja u samostalnoj organizaciji i govori kako je to sve jednostavno i lagano. Klikneš tamo, klikneš ovde, istražiš ovo, spakuješ se i kada stigneš uzivaš – zvuči jednostavno…

ali kako sve to izgleda u praksi?

Planiranje putovanja

Za osobe koje nisu vične u organizaciji sve to može izgledati komplikovano i stresno. U realnosti nije sve tako crno-belo! Skuvajte jednu Doncafé Moment kaficu, jer će vam pun ukus, intenzivna aroma i ovaj tekst pokazati da je pravi trenutak da naučite da planirate putovanja kao profesionalci!

Planiranje putovanja u 7 koraka

PRVI KORAK

Odaberite destinaciju. Sigurno imate listu destinacija koje želite da posetite – sada je vreme da je pronađete i odaberete mesto na koje želite da putujete. Zatim morate odlučiti koliki vam je budžet (uvek planirajte da ćete potrošiti više od očekivanog) I na kraju odaberite datume i dužinu putovanja, kao i to sa kim planirate da putujete. Kada sve to odlučite i zapišete – vreme je za ..

DRUGI KORAK

Ovde možete pozvati u pomoć i veštačku inteligenciju – ISPLANIRAJTE SVOJU RUTU I ISTRAŽITE DESTINACIJU NA KOJU PLANIRATE DA PUTUJETE uz pomoć AI sajtova kao sto su https://tripplanner.ai https://wonderplan.ai možete u par klikova, dok ispijate Doncafé  Moment kafu, pustiti veštacku inteligenciju da vam napravi plan putovanja prema vašim interesovanjima, budžetu i vrsti putovanja (porodično, solo, u paru…)

TREĆI KORAK

Kada ste napravi plan putovanja – vreme je za rezervacije. Rezervišite smeštaj, kupite karte za prevoze i atrakcije, a sve što možete da bukirate preko interneta – bukirajte što pre, jer se za ulaz u neke lokalitete čeka i po par meseci.

Četvrti korak / planiranje putovanja

Spremite svu dokumentaciju koja vam je potrebna. Proverite važnost dokumenata barem nedelju dana pre putovanja. Uplatite osiguranje. Obavestite banku da idete na putovanje – kako bi vam, u slučaju da je to potrebno, odblokirali korišćenje kartice u inostranstvu. Kupite roming paket kod vašeg operatera – uglavnom su sada cene iste kao i da na lokaciji kupujete karticu, a ovo je mnogo jednostavnija opcija.

PETI KORAK / planiranje putovanja korak – po – korak

Pakovanje! Kada se putovanje približi, proverite vremensku prognozu i spakujte se, ali nemojte preterivati. Ne zaboravite lekove, ako uzimate neku određenu terapiju, spakujte neseser sa higijenom, odeću i obuću, naočare, punjače i eksternu bateriju. Ako putujete avionom – ponesite rezervnu presvlaku u ručnom prtljagu, za svaki slučaj. 5-4-3-2-1 metod za pakovanje kaže da vam je za nedelju dana putovanja potrebno 5 komada donjeg veša i čarapa, 4 majice/duksa, 3 šorca/pantalona/suknje, 2 para obuće i 1 šešir-naočare. Plus neseser, tehnika i dokumenta 🙂

ŠESTI KORAK

Generalne pripreme pred put. Obavestite nekoga da idete na put – neka neko pripazi na vaš dom dok se ne vratite. Skinite korisne aplikacije – mape, prevodilac, lokalni prevoz (taxi,Uber), neku aplikaciju koja će vam prikazati kurs valute, knjige, aplikacije za zabavu, filmove, serije, Potvrdite karte, transfer i smeštaj, ukoliko idete autom sipajte gorivo.

SEDMI KORAK – UŽIVAJTE U SVAKOM KORAKU PLANIRANJA KAO ŠTO UŽIVATE NA PUTOVANJU.

Svi ovi koraci su tu da vam olakšaju planiranje i smanje stres, ali nikad se ne zna šta može da iskrsne. Postoji mnogo faktora koji nisu pod vašom kontrolom kada ste na putu i zato se treba prepustiti. Ukoliko se nešto neplanirano desi – zaustavite se i udahnite duboko. 

 Svaki trenutak je pravi moment da se stvari u životu okrenu na bolje. Uz par gutljaja Doncafé Moment kafe sigurno ćeš pronaći novu mogućnost da sve preokreneš u svoju korist- jer svaka prepreka je izazov koji ti pruža priliku da doživiš nešto novo, neplanirano i drugačije.

Upravo u tome i jeste čar svakog putovanja, jer kada savladamo izazove koje nam se nađu na putu, kući se vraćamo srećni, puni pozitivne energije i bogatiji za još jedno novo iskustvo koje će nam olakšati planiranje svakog sledećeg putovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *