Kipar u oktobru za 700 evra za celu porodicu devet dana

Kipar u oktobru za 700 evra za celu porodicu devet dana
( avion + 9 dana + transfer )

Kipar u oktobru? Zašto da ne!

Ako rezervišete sada naći ćete sjajnu ponudu gde možete provesti devet dana na Kipru za samo 700 evra i to sa celom porodicom. Provedite nezaboravni oktobar na Kipru, gde je more još toplo, a temperature napolju odlične za kupanje. U nastavku ću vam pokazati kako da samostalno organizujetr put na Kipar u oktobru za samo 700 evra!

Avion / Kipar u oktobru

Kompanije WizzAir i AirSerbia imaju sjajnu ponudu za polazak iz Beograda 8.10. sa
WizzAirom i povratak 17.10. sa AirSerbia, za samo 83 evra po osobi. Dakle, za tročlanu
porodicu za povratne karte za Kipar u oktobru potrebno je izdvojiti 249 evra! Polazak je 8.10.
u 12:30 iz Beograda. Do Larnake se direktnim letom putuje dva i po sata. Iz Larnake se za
Beograd vraća 17.10. u 4:00, isto direktnim letom. U cenu karte je uračunat ručni prtljag (
ranac ). Dodatni prtljag ( kofer, u zavisnosti od kompanije i vaše potrebe i trenutka doplate za dodatni prtljag ) se doplaćuje oko 50 evra.

Ukoliko ste član WizzAir kluba cena povratne karte za Kipar u oktobru je oko 11000 dinara, isto kao i povratna karta AirSerbiom tokom trajanja promocije (koja traje do 15. septembra).

Transfer

Ima nekoliko načina za transfer od aerodroma Larnake do Aja Nape gde ćemo biti smešteni.

Najjeftiniji je svakako gradski prevoz, gde je cena karte oko 6 evra. Deca ne plaćaju kartu. Dakle, za dve povratne karte potrebno je izdvojiti oko 24 evra. Detaljnije informacije o redu vožnje i kupovini karata pogledajte ovde. Red vožnje vidi ovde.

Druga opcija koja je i skuplja je shuttle bus gde je cena karte oko 20 evra.

Treća opcija je minibus gde je cena za troje za povratnu vožnju sa jednim koferom 105 evra. Detalje pogledajte ovde.

Četvrta opcija i najskuplja je taxi. Taxi od Larnake do Aja Nape je u proseku oko 65 – 70 evra po vožnji. Taxi možete rezervisati ovde.

Rent a car na Kipru

Ako se odlučite da obilazite Kipar uvek možete rentirati auto. Na Kipru (grčka strana) se vozi levom stranom, a volan je da desnoj. Dnevni najam je oko 50 evra, a više detalja možete naći ovde.

Hotel / smeštaj na Kipru u oktobru

Booking.com

Za period od 8 – 17. 10. A Maos Hotel Apartments ima sjajnu ponudu od 422 evra za osam noćenja za tročlanu porodicu. Ovaj apartman je smešten na 500 metara od centra i 900 metara od najbliže plaže. Ovaj hotel nudi zvučno izolovane sobe sa čajnom kuhinjom. U okviru objekta nalaze se i dva bazena na otvorenom, od kojih je jedan dečiji. Hotel nudi mogućnost transfera od/do aerodroma.

Klikni ovde za još cena smeštaja u Aja Napi.

Smeštaj baš na plaži možete pronaći za 80evra po noći u Aja Napi u oktobru – klikni ovde

Top 3 plaže/ Kipar u oktobru

  • Nissi Beach (Aja Napa) – je najpopularnija na celom ostrvu. Nalazi se na oko 3 km zapadno od centra Aja Nape. Poznata je po prekrasnom zlatnom pesku i kristalno čistoj, tirkiznoj vodi. Zaštićena je od vetra, zbog čega gotovo nikada nema visokih talasa. U centralnom i zapadnom delu plaže nalaze se stene, dok je na istoku čuveno malo ostrvo udaljeno svega 45 metara od obale. Često se između plaže i ostrvceta obrazuje sprud tako da do njega možete doći bez prolaska kroz plitku vodu
  • Makronissos (Aja Napa) se nalazi na udaljenosti od oko 5 km od centra Aja Nape. Jedna je od najpopularnijih u ovoj oblasti. Poput Nissi, i ona je peščana, ali sa talasima umerenog intenziteta. Prvobitno je bila formirana kao skup manjih zaliva koji se protežu u različitim pravcima.
  • Pantachou ili Limanaki (Aja Napa) je duga peščana plaža koja je najbliža centru Aja Nape. Jedna je od glavnih u gradu, popularna je među mladima, a nalazi se odmah iza luke. Na njoj su posebno zadivljujući jutarnji izlasci sunca kada nema posetilaca i kada se more i plaža pretvaraju u oazu beskrajnog mira.

Top 5 stvari koje morate videti u Aja Napi

1. Aja Napa manastir

ovo je najstarija znamenitost u Aja Napi. Datira iz XV veka kada je Kiprom upravljala Mletačka republika. Danas je sastavni deo grada, međutim kada je tek izgrađen manastir je bio ušuškan i sakriven u borovoj šumi.

2. Muzej Thalassa

otvoren 2005. godine i poznat je kao jedina značajna atrakcija na Mediteranu koja je posvećena upravo moru.

3. WaterWorld vodeni park

Ovaj park sa temom mitologije nalazi se uz samu obalu, svega nekoliko minuta od letovališta Aja Napa. Čine ga 18 tobogana, bazena i drugih atrakcija.

4. Rt Cape Greco

Ovaj rt se nalazi istočno od Aja Nape i zaštićen je kao deo parka prirode. 
Sam kopneni prilaz Cape Greku je posebno uživanje, jer će Vas voditi staze ograđene divljim biljem, makom i dugačkom travom.

5. Park skulptura

Preko pedeset skulptora iz svih krajeva sveta pozvani su da svojim radovima doprinesu parku. Kombinacija velikog broja skulptura i klasičnog mediteranskog morskog pejzaža, ovaj park čini idealnim mestom za laganu šetnju.

Izlet u Protaras

Booking.com

Severno od Aja Nape, u oblasti malenih sela i belih kuća, nalazi se još jedno letovalište puno porodičnih atrakcija poput vodenog parka, akvarijuma, štala za jahanje konja i, naravno, predivnih plaža.

Crkva sv. Ilijasa koja se ovde nalazi sagrađena je osamdesetih godina. Ipak, iako novijeg datuma, vredna je posete zbog svog izuzetnog položaja. Nalazi se na brdu, na više od 150 stepenika iznad grada, pa predstavlja veličanstven vidikovac.

Smeštaj u Protarasu za 9 noći možete pronaći za 380 evra – 500m od plaže – pogledaj ovde

Top hrana i piće / Kipar u oktobru

Smatra se da niste bili na Kipru ukoliko niste probali kiparsku kafu, rakiju zivaniju, vino komandarija (najstarije vino na svetu), sir halumi, meze i neko od mnogobrojnih jela od mesa (suvlaki, kleftiko, afelija, šeftalija, stifado…).

A što se cena tiče ručak za troje u restoranu je oko 20 evra, a za ostale cene kliknite ovde.

Kipar u oktobru je zaista magičan i šteta bi bilo ne iskoristiti ovu sjajnu ponudu. Devet dana na Kipru u oktobru za samo 700 evra za celu porodicu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *