Prag u novembru za celu porodicu za 450 evra!

Prag u novembru za celu porodicu za 450 evra!
( prevoz + 3 noćenja + izlet do Karlovih Vari )

Kad neko pomene jesenja putovanja meni je prva asocijacija Prag – zlatni grad! Već zamišljam sebe kako se u novembru šetam Pragom, prelazim preko Karlovog mosta dok grickam trdelnik. A sada to možete i vi, za samo 450 evra i to sa celom porodicom. Ostanite sa mnom i pokazaću vam kako da provedete četiri čarobna dana u Pragu u novembru sa celom porodicom za samo 450 evra. I to nije sve, odvešću vas na izlet do najpoznatije češke banje – Karlovih Vari!

Smeštaj u Pragu

Na samo 7 km od centra Praga, okružene šumom, nalaze se brvnare Paradise hut. U periodu
od 23 – 26. novembra cena za tri noćenja za četvoročlanu porodicu je 180 evra! Brvnara ima svoj parking. Ima otvoren bazen, mesto za roštilj i što je najvažnije ogromno dvorište gde se deca mogu slobodno igrati. Kompletno je opremljena svime što je potrebno za normalan život, od sudo i veš mašine preko mikrotalasne pa sve do aparata za kafu i čaj. Raspolaže prostranim dnevnim boravkom i odvojenom spavaćom sobom. Najbliža stanica metroa je na 800 metara, pa do centra možete i metroom.

POGLEDAJTE OVDE JOŠ SMEŠTAJA U PRAGU

Besplatne stvari u Pragu / Prag u novembru

 
 1. Gledajte sat šou – astronomski sat koji datira iz 15. veka i nalazi se u Starom gradu na Tornju. Svakog sata ovde se okupljaju posetioci da gledaju „ povorku 12 apostola“. Na satu se nalazi 12 medaljona koji predstavljaju znakove zodijaka, koji su dodati u 19. veku.
 2. Obiđite Jozefovu četvrt – ovo je jevrejska četvrt iz 10.veka. Tu je rođen Franc Kafka. Ovde možete videti neke manje poznate turističke atrakcije kao što su groblje starih Jevreja i Sinagoga.
 3. Prošetajte Karlovim mostom – ovaj most osim što premošćuje Vltavu je i jako bitna
  turistička atrakcija Praga. Na svakom koraku ćete sresti slikare, pevače, plesače i razne druge ulične zabavljače. Da biste most doživeli u celosti, prošetajte njime rano ujutru ili kasno uveče kad nema nikoga.
 4. Posetite Kampa ostrvo – ovo ostrvo nalazi se u blizini Karlovog mosta. Ostrvo krase
  živopisne kuće i prelepi parkovi. Nekoliko kuća se nalazi uz samu reku pa ovaj deo zovu „
  Venecijom Praga“.
 5. Popnite se na Petrin brdo – ako vam ova kula bude delovala poznato to je zato što predstavlja malu kopiju Ajfelovog tornja. Iako je visoka samo 60 metara, sa nje se pruža veličanstven pogled na grad. Da biste se popeli na nju potrebno je da pređete 299 stepenika.
 6. Besplatan internet u Pragu – na sledećem linku ćete naći spisak mesta sa besplatnim internetom
 7. Posmatrajte češku arhitekturu – u Pragu se mogu naći građevine iz različitih epoha. Ako želite da vidite arhitekturu romanesknog stila obratite pažnju na baziliku Svetog Đorđa u Praškom zamku. Ako preferirate barok pogledajte crkvu Svetog Nikole na trgu u Starom gradu.
 8. Pogledajte zid Džona Lenona – posle Lenonovog ubistva njegov mural je osvanuo na zidu preko puta ambasade Francuske.
 9. Posetite Praški dvorac – ovaj dvorac datira iz 870.godine i bio je sedište čeških kraljeva. Danas je turistička atrakcija gde ima mnogo besplatnih dešavanja, poput koncerata i slično. Ovde možete gledati i smenu straže svakog dana u periodu od 6 do 23 časa.
 10. Posetite crkvu Device Marije – Ova crkva je najupečatljivija građevina na Trgu u Starom gradu. Ima dva prepoznatljiva tornja, a njenim enterijerom dominira barokni stil. Neki kažu da je ova crkva bila inspiracija za zamak Volta Diznija u Uspavanoj lepotici
 11. Ostanite zapanjeni pred „Kućom koja igra“ – Verovali ili ne, ovo je zaista naziv zgrade, ne zbog dešavanja u njoj već zbog njenog izgleda. „Kuća koja igra“ ili „Fred i Džindžer“, kako je još zovu dobila je ime jer podseća na par koji pleše.
 12. Besplatne šetačke ture u Pragu – postoje četiri šetačke ture koje se organizuju na svaka tri sata počevši od 10h. Meni je vrlo zanimljiva tura pod nazivom Duhovi i legende. Vi vašu možete odabrati na sledećem linku

Top 5 atrakcija za decu / Prag u novembru

 1. Nacionalno pozorište marioneta – nudi predstave zasnovane na klasičnim delima kao što su Mocartov Don Đovani ili Čarobna frula. U sklopu pozorišta nalazi se i muzej, a nudi i obilazak bekstejdža, pa deca mogu da vide lutke koje se koriste u predstavi, kao i brojne istorijske marionete.
 2. Muzej čula – Ovaj jedinstveni muzej sastoji se od 17 soba u kojima će vaša deca biti
  zauzeta satima. Beskonačna soba sa ogledalom i tunel Vortek su najomiljeniji među decom. To je odličan način da provedete kišno popodne. Karte možete kupiti na sledećem linku
 3. Akvarijum „Morski svet“ – U okviru ovog akvarijuma se nalazi 50 bazena u kojima je dom pronašle više od 150 vrsta raznih slatkovodnih i morskih riba iz celog sveta. Ovo je pravo mesto za druženje roditelja sa decom, a i mogućnost da ih naučite nečem
  novom. Cene karata kao i detalje oko radnog vremena pogledajte ovde
 4. Praški zoo vrt – u Praškom zoo vrtu dom je pronašlo preko 5000 vrsti životinja, a oko 133 vrste spadaju u ugrožene. U okviru zoo vrta postoje razne aktivnosti, te iz tog razloga verujemo da će poseta ovom zoo vrtu ostaviti neverovatan ustisak. Karte možete kupiti na sledećem linku. Postoje popusti za penzionere, invalide, studente i decu, a tu su i porodične karte. Ono što je meni posebno interesantno je da u Zoo vrt možete povesti i psa, kome uredno naplaćuju kartu.
 5. Lego muzej – najveća privatna Lego kolekcija na svetu. Karte možete kupiti na sledećem linku

Top hrana i piće

 1. Trdelnik ( trdlo ) – slatkiš koji se pravi od kiselog testa tako što urola na štapić i potom peče na direktnoj vatri sve dok ne poprimi ukusnu zlatno//braon boju. Nakon što se ispeče, trdelnik se može preliti ili napuniti bukvalno čime god vi poželite.
 2. Grilovane Klobasy – Vaclavske kobasice – najpopularnije mesto za grilovane kobasice u Pragu, jesu Vaclavske Namesti . Upravo ovde se jedu popularne vaclavske kobasice koje možete dobiti u kifli i testu.
 3. Kofola – Mišljenja su podeljena kada je u pitanju češka verzija kole. Češka kola poznata
  kao Kofola se može naći u gotovo svim kafićima u Pragu. Što se tiče cena ručak u prosečnom restoramu za voje košta oko 1400 čeških kruna ( oko 58 evra). Ostale cene pogledajte ovde

Izlet u Karlove Vari

Ako želite da se smestite na koji dan u Karlovim varima pogledajte smeštaj ovde.

Karlove Vari su od Praga udaljene 125 km i bila bi prava šteta da odete u Prag, a da ih ne posetite. Ovo je najpoznatija banja u Češkoj Republici. 12 glavnih i 300 manjih lekovitih izvora, čine je jednom od najpoznatijih evropskih banja, koju morate posetiti.

Besplatna šetačka tura kroz Karlove Vari – za ovu vođenu turu potrebno je unapred se prijaviti. Tura traje dva sata i vodi vas kroz istoriju ove kraljevske banje. Više detalja
pogledajte ovde

Ono što je još besplatno Karlovim varima je voda koju možete degustirati na svim izvorima.
Voda se pije iz posebno dizajniranih bokalčića koje možete kupiti u bilo kojoj kućici sa
suvenirima kojih ima na svakom koraku.

Ovi bokalčići se koriste jer su banjski izvori termalni, a voda u nekima dostiže i 70 stepeni
Celzijusa. Karlove Vari imaju i prelepo šetalište. Kroz grad protiče reka Tepla koju možete preći na više mesta, jer se mostići nalaze na svakom koraku. Pa eto još jedne zabavne i besplatne aktivnosti.
Uverena sam da će svako od vas naći nešto interesantno u ovoj banji, ali ono što definitivno
morate probati su oblande. Prodaju ih na ulici, a postoje prazne i punjene raznim filovima.
Okruglog su oblika nazivaju se oplatka. Meni su omiljene sa filom od vanile.

Pogledajte još saveta i utisaka iz Karlovih vari.

Put do Praga / Prag u novembru

Beograd je od Praga udaljen 896 km. Na ovo putovanje krećemo autom. Put nije previše
zahtevan, jer je veći deo puta auto – put. Za gorivo je potrebno izdvojiti 180 evra u oba
pravca. Mapu puta i ostale detalje možete videti na sledećem linku

Što se tiče putarine u Srbiji imamo putarinu od Beograda do Subotice koja će nas u oba
pravca koštati 1440 dinara. Kroz Mađarsku nam je potrebna vinjeta čija cena za deset dana
iznosi 16,60 evra i može se kupiti na sledećem linku

Kada prođemo Mađarsku, ulazimo u Slovačku gde je isto potrebna vinjeta. Cena vinjete za
deset dana iznosi 14,40 evra i može se kupiti online preko sledećeg linka

U Češkoj je naravno isto potrebna vinjeta, a njena cena za deset dana iznosi 15,50 evra.
Može se kupiti onlajn ovde.

Srećan put!

Prag u novembru je čaroban. Zlatni grad okružen zlatnim jesenjim bojama je pravi izbor za porodično putovanje. I zato ne oklevajte da posetite Prag u novembru i to za samo 495 evra za celu porodicu!

Još utisaka i saveta o putovanju u Prag pronađite ovde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *