Pravi je moment za poklone i novogodišnje odluke

Mesec darivanja

Kada bismo Decembar morali da nazovemo nekako drugačije, nazvali bismo ga „mesec darivanja“. U taj poslednji mesec u godini stane mnogo toga: malo nostalgije i retrospekcije, malo iščekivanja, a puno darivanja – sebe i drugih. Ovog Decembra nismo imali nedoumicu čime da obradujemo jedno drugo i one koje volimo. Prvi pokloni, koji su zauzeli mesto ispod naše jelke, bila su četiri posebna Doncafe Moment paketa sa šoljicom.

Iskreni da budemo, poklon pakovanja se nisu dugo zadržala ispod jelke, jer smo odmah morali popiti kafu iz ovih šoljica. Ti trenuci uživanja u omiljenoj kafi za nas su posebni. U njih stane gutljaj razgovora, podsećanja na važne trenutke iz godine koja je na izmaku, gutljaj smeha i gutljaj planova. A 2023. nam je donela mnogo toga i osvestila nas da je vreme da iskoračimo van svojih okvira.

Predvidiv početak 2023.

U vrtlogu svakodnevnih obaveza, gde su dani prolazili neprimetno, naša priča o 2023. godini počinje kao i mnoge – skrivena u rutini roditelja, ušuškanih u dobro poznatu svakodnevicu. Postali smo putnici istih staza, gde su poznati prizori postajali deo svakodnevnog pejzaža, a avanture su postajale gotovo predvidive.

2023. godina je tekla svojim uobičajenim tokom, ali nekako je sve bilo monotono.

Na internetu postoji čitav svet u kojem uz pomoć veštačke inteligencije možemo da generišemo slike i klipove, prelepe, ali bez pravih uspomena. Možemo da napravimo božanstvene klipove sa predivnim kadrovima sa bilo koje tačke na planeti zemlji. Lepo za oko, ali za sve nas koji živimo putovanja svim srcem – šuplje iznutra.

Moment da se stvari promene

Sredinom godine shvatili smo da je došao moment da se neke stvari promene, da iskočimo iz poznate zone udobnosti i otkrijemo svet novih, za nas neispričanih priča.

Nisu nam bila potrebna velika i daleka putovanja. Prvo smo odlučili kročiti u prirodu i ispešačiti nove staze koje su čekale da budu otkrivene. Nisu čak ni bile daleko, a vidikovci su bili za pamćenje. Nisu bili prelepi kao da ih je generisala veštačka inteligencija, ali su bili pravi, oni koji mogu da se dodirnu, udahnu, dožive i ostaju kao deo vas do kraja života.

Probudili smo se / Pravi je moment za poklone i novogodišnje odluke

Prisetili smo se stvari koje smo nekad voleli i ponovo smo počeli da uživamo u njima, utroje. Zamenili smo poznate grčke porodične plaže za špansku avanturu. Poznate zlatiborske staze za noći pored žirafa u Abu Dabiju. Jeli smo uličnu hranu i kupali se noću u moru. I da, to je bio moment kada smo shvatili da je život prepun neistraženih mogućnosti, baš kao što je Doncafe Moment kafa puna ukusa i intenzivne arome koja nas budi iz svakodnevnog sna. Probudili smo se i mi.

U toj odluci da stanemo i promenimo tok rutinskih stvari, osetili smo nešto magično. Iskočili smo iz staljenih obrazaca i osvežili svoj svakodnevni život na način na koji nismo ni sanjali da će ponovo biti moguć. U 2024. ulazimo sa mnogo entuzijazma, ali bez rutinskih planova i zato sam želela sa vama podeliti ovu priču.

Neka vam ovo bude podsetnik da svako od nas ima snagu da okrene stvari na bolje, kada se to najmanje očekuje i, kao što Doncafe Moment kafa budi naša čula, tako smo mi odlučili da probudimo sva čula života.

Da ga udahnemo i degustiramo svakodnevno, baš kao i kafu koju pijemo svakog jutra. I zato smo, ispijajući našu omiljenu kafu pored jelke, napravili poseban spisak – onaj na kom su svi oni koji nas podržavaju kada odlučimo da menjamo stvari na bolje i kojima ćemo zahvalnost pokazati specijalnim poklonom, koji ćemo im ostaviti ispod jelke.

Neka i tebi svako jutro uz kafu bude motivacija za novi trenutak iskakanja iz rutine, za pravo osećanje svakog momenta i za kreiranje novih uspeha sa osmehom na licu!


Srećna 2024. godina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *