SREĆNA NOVA 2023. GODINA / MORAHALOM I BOŽIĆNI VAŠAR

Draga 2022. godino,

Nisi bila ono što smo želeli 2021. dok smo te čekali. Bila si još bolja.

Kao i uvek, kraj godine je vreme kada izvlačimo pouke. Godina za nama pokazala nam je da su svi planovi promenljivi. 🙂 

To što su planovi promenljivi nije ništa loše, naprotiv – uglavnom se dese mnogo bolje stvari kada nas nešto natera da promenimo plan. 

Nađa u februaru sledeće godine puni 3 godine. Kolica odavno ne koristimo, a ona nema mira ni dok spava. Zato ove godine velike gužve i veliki Božićni vašari otpadaju u prvom krugu odabira. 

PROMENA PLANA

Krenuli smo da istražujemo Božićne vašare koji nisu previše popularni među našim ljudima i otkrili smo Solun! Na Aristotelovom trgu dešava se prava magija – ali nedavno smo bili u Solunu pa nismo želeli da ponavljamo lokaciju

Istraživanje nas je dalje odvelo do Sofije. Sladak vašar u Sofiji, kuvano vino, topla čokolada, lepa klopa, miris cimeta i zabava za mališane je sve što jedan božićni vašar treba da ima, zar ne? 

Tako smo bukirali smeštaj i spremali se da početkom decembra posetimo Sofiju i produžimo do Boroveca ili Banskog. Međutim, sa malom decom se nikad ne zna, Nađa je pokupila neki virus i putovanje je otkazano! 

Razmišljali smo šta i kako dalje, bili smo rešeni da je vodimo na vašar i tako smo došli na ideju da sneg odložimo za januar, a da u ovom decembru uživamo u SPA odmoru u blizini nekog božićnog marketa. 

BOŽIĆNI VAŠARI I MORAHALOM BANJA

Tako smo se u poslednjem trenutku uputili u Morahalom. Putovali smo oko 3 sata, na maloj granici kod Bačkih vinograda nije bilo nikog. Ova granica radi od 7 do 19h, pa uzmite to u obzir ukoliko planirate put. 

Vašar koji smo odabrali da posetimo je segedinski. Dugo nismo bili u ovim krajevima, pa je ovo bio idealan trenutak. Deca ne vole previše organizovane odmore – jer njima to i nije odmor, nego stres. Zato smo bukvalno pustili Nađu da bira tempo. 

U Segedinu se nalazi veliki lavirint od slame, pun golubova, gde smo proveli najviše vremena 😂 Ogroman panoramski točak daje ,,ono nešto’’ celoj priči. Tradicija “odžak kolača” ne prolazi dok se trgom šire mirisi voćnog vrelog punča i tople čokolade. 

Mi bez naših Termosa 3 sec 2 1 black ne idemo nigde. Ništa ne može da nas ugreje kao vruća kafa, i naravno, dobro poznati ukus 100% domaće kafe. Dok čekamo da se završi ko zna koja vožnja na karuselu koji ima mnogo opcija – i Deda Mraza i irvase i avion… Treba sve to isprobati, a sećate se da sam vam rekla da je Nađa vodila ovu avanturicu. 

LAGANO I BEZ GUŽVE

Nije bilo velike gužve i stvarno smo uživali. Napravili smo puno fotografija i uspomena koje će zauvek ostati u srcu.

Baš kao i ova 2022. godina koja je na izmaku. Uspešno smo rešili sve izazove koje je stavila pred nas. Baš kao što je i Nađa našla izlaz iz lavirinta, lagano, uz puno smeha. 

Gužve na granici nije bilo ni u povratku, pa smo zato rešili da svratimo i do magične Subotice. Sramota me je, ali priznaću vam da nikada nismo bili zajedno u ovom gradu.

ISPRAĆAMO 2022. GODINU

I upravo tako je i najbolje pozdraviti se sa 2022. godinu i uz pesmu, smeh i domaće đakonije dočekati 2023. Kada 1.1.2023. popijete prvu jutarnju kafu, želimo vam da osetite da vam je toplo oko srca, da ste zahvalni za sva iskustva koja ste doživeli i da jedva čekate da vidite gde ćete sve to piti jutarnju kafu sledeće godine. Na kraju, kao i uvek, nije bitno gde – bitno je sa kim. 

Okružite se ljudima koji vam ispunjavaju srca radošću i skuvajte im kafu onako kako najbolje znate, pa uz smeh i muziku pozdravite 2023.

Srećna Nova godina!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *