Što više putujete to više saznajete i učite.

Kada čujemo da su negde Kelti i Rimljani bili i koristili blagodeti prirode ne možemo a da i mi ne isprobamo te magične moći prirode.

Oni su morali da putuju danima, da kopaju i ko zna šta još kako bi došli do vode bogate magnezijumom u Rogaškoj Slatini.

Mi danas imamo oko 4 sata vožnje iz Beograda, preko Zagreba da bismo došli do izvora vode prebogate magnezijumom koja ima blagotvorno dejstvo na naš organizam.

U nastavku pogledajte video gde ćete videti koliko košta putarina od Beograda, kao i da li je potrebna vinjeta do Rogaške Slatine.

Klikni ovde i pogledaj smeštaj u Rogaškoj Slatini

ROGAŠKA SLATINA

Možda niste sigurni da li bi vam bilo zanimljivo u Rogaškoj Slatini. Ova lokacija nije prisutna u našim medijima kao na primer Bled. Ono što je sigurno to je da ni za nedelju dana ne biste mogli da obiđete sve! Ovaj kraj ima toliko bajkovitih predela i zanimljivih mesta da je sigurno da ćete želeti da se vratite ponovo!

Ako bih morala da izdvojim 5 lokacija koje morate da vidite i obiđete onda bi to bilo:

  • Šetnja kroz park i centar koji nedoljivo podsećaju na Karlove Vari
  • Rogaška Staklara
  • Fabrika Afrodita i njihov prodajni centar gde možete pronaći proizvode koji kod nas nisu dostupni
  • Šetnju bilo kojom stazom po prirodi koja je kao nacrtana, iz bajke
  • Muzej Anin Dvor koji krije tajne Karađorđevića. Nalazi se odmah preko puta hotela u kojem smo mi odseli Atlantida Boutique hotel *****

Legenda

Kako legenda kaže Apolon zaustavi krilatog konja Pegaza i on udari kopitom u tlo gde je nastao rogaški izvor.

Kada smo se smestili u hotel Atlantida dobrodošlicu nam je poželela ljubazna dama na recepciji, a mi smo nazdravili Donat Mg vodom!

BOUTIQUE HOTEL ATLANTIDA *****

Pre svega, ovaj hotel ima svoju garažu, pa nećete morati da razmišljate o svom automobilu tokom boravka. U Rogaškoj slatini je nekako sve blizu i dostupno, pa za par kilometara sigurno nećete želeli da koristite automobil. Šetnja po svežem vazduhu je nešto što se ne odbija.

Preko puta hotela nalazi se Anin dvor i veliko dečije igralište.

U hotelu je veliki, moderno sređen lobi gde možete popiti kapućino sa 24karatinim zlatom i degusitrati besplatno Donat Mg vodu.

Restoran obiluje tradicionalim ukusima spremljenim na moderan način. Doručak na bazi švedskog stola, a la karte ručak i večera od 4 jela probudiće vam čula. Prepuštanje čarima omiljenih slovenačkih pitkih vina je obavezno kada se boravi u Sloveniji.

Nije loše ni malo zaigrati bilijar posle večere, naravno jer smo dane provodili napolju.

Opijeni svežim vazduhom, popodne nam je bilo rezervisano za bazen, đakuzi i svet sauna. Nismo ostali imuni ni na slanu sobu čije su blagodeti na široko poznate. Najveća prednost slane sobe je što nas ona oslobađa i leči od štetnih zračenja uređaja koje svakodnevno koristimo.

Relaks odmor

Koliko god dana proveli na relaksirajućem odmoru – malo je, a povratak u realnost je uvek težak. Ipak, wellnes vikend odmor koliko god kratak bio ostavlja telo najduže regenerisano od svih vrsta odmora koje možete da izaberete.

Kada ukombinujete slanu sobu, sa boravkom u sauni, plivanjem i šetnjom po prirodi uz hidrataciju bogatu magnezijumom, benefita po organizam je mnogo!

Zato i vi iskoristite priliku i ponudu hotela Atlantida za Sretenje tj. Dan Državnosti i doživite regeneraciju tela i uma u svakom smislu.

Režervišite svoj odmor na info@atlantida-rogaska.com i uživajte u Rogaškoj Slatini i Sloveniji.

HEJ! PROČITAJ I OVO...

1 Comment

  1. Cak i odmor u obliznjem zelenilu mnogo znaci. Kad neko jos dobije priliku da ode negde, fantasticno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *