Terme Olimia medeni mesec ili romantični vikend

Ah ta putovanja…

Ni jedno putovanje nas nikad nije ostavilo ravnodušnim. Svako od njih nam donosi nešto novo, nešto autentično… Neka nova saznanja i zanimljive ljude koje srećemo i upoznajemo. Ono što je sigurno to je da postajemo bogatiji za još jedno novo iskustvo i uživanje. Kad god pravimo planove za sledeće putovanje, svesni smo činjenice da je Zemlja prepuna prelepih mesta koje želimo da posetimo i da svako od njih ima nešto posebno, neku posebnu čar. Zato, svaki put, dok se pakujemo, pokušavamo da izbrišemo očekivanja i potpuno se prepustimo doživljaju i svemu ostalom što nam to mesto nudi. Tako je bilo i sad.

terme olimia
Dobrodošlica

Terme Olimia su se pokazale kao pravi izbor za medeni mesec ili romantični vikend

 

Naše medeno putovanje sa agencijom Odeon započinje u Beogradu. Nakon prijatnog puta kroz Srbiju i Hrvatsku, stižemo u Sloveniju. Prvi utisak na nas ostavlja priroda. Zeleno žuta brda u čijim dolinama gradove krasi po jedan hram koji kao da pokušava da dohvati nebo. Uz ove prizore lagano stižemo u selo Olimia. Smeštamo se u hotel Sotelia ****. Još jedan medeni mesec može da počne. Prelep enterijer hotela, pažljivo birani detalji i dobrodošlica pravi su pokazatelji da smo baš u tom trenutku trebali tu da budemo. Naša soba je bila savršena za romantične trenutke, dok su sitnice oko kojih se osoblje trudi da parovima boravak učini posebnim upotpunile ceo doživljaj.

Po njihovom savetu počinjemo da „guštamo„.

 

Terme Olimia wellness centar Orhidelia

terme olimia welness centar orhitelia
Wellness centar Orhidelia

Iz restorana su dopirali prelepi mirisi koji nas na kratko zaustavljaju , mi ipak nastavljamo put ka Wellness centru Orhidelia

Sada već ubrzavamo korak jer smo nestrpljivi da vidimo te bazene, saune, parna kupatila… Iako je hotel udaljen od spa centra, povezan je toplim hodnikom, tako da nismo imali osećaj da smo napustili hotel.
Nakon nekoliko koraka (i selfija:) ulazimo i… Zastajemo na samom ulazu jer počinjemo da shvatamo zašto su slovenačke terme jedne od najlepših u Evropi. Terme Olimija sa razlogom nosi titulu najboljih.

 

 

 

 

 

wellness-orhitelia-terme-olimia
Mesto za relaksaciju Wellness centar Orhidelia Terme Olimia

Aha, to je to „guštanje“ o kojem svi pričaju. Skidamo bade mantile i ulećemo u topao bazen u kom se smenjuju svetla raznih boja, zauzimamo mesta u đakuziju i želimo da zapamtimo svaki sekund ovog uživanja kako bismo mogli da ga se sećamo zauvek. Ubrzo, po natpisima oko bazena, shvatamo da wellnes centar Orhidelia ima da ponudi mnogo više od đakuzija. Ovo je pravo mesto za ljubitelje sauna, parnog kupatila. masaža...

 

 

 

 

 

 

terme olimia hotel sotelia wellness centar orhidelia romantika medeni mesec
Uživanje u toplim bazenima terme Olimia

 

Krećemo sa tretmanima i potpuno zaboravljamo na vreme. Sve pore su nam otvorene, mišići opušteni i osećamo se razmaženo. Šetajući spa centrom nalećemo na sobu dekorisanu zanimljivim zavesama gde se nalaze vodeni kreveti i slušalice zahvaljujući kojima smo se potpuno opustili na kraju ovog divnog dana, uz zvuke cvrkuta ptica.

Romantična večera

hotel-sotelia-hrana
Šampanjac i uživanje u ukusima – hotel Sotelija

Nakon uživanja u spa centru, naravno, vreme je za večeru. Švedski sto prepun raznih divno serviranih đakonija mami naša već opuštena čula. Prepuštamo se ukusima i mirisima, i uz čašu belog vina nazdravljamo još jednom medenom mesecu. Zaneseni lepotom slovenačkih termi jedva čekamo da svane novi dan da se bliže upoznamo sa prirodnim lepotama ove divne, za nas novo-otkrivene zemlje.

Cene smeštaja pronađite ovde – Terme Olimia cene

Pogledajte video i doživite (i oživite) Terme Olimia barem na kratko… 🙂

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *