Bled magija koja nikad ne prestaje | PUTOVANJA ANA MARIJA I SAŠA
Bled Medeni Mesec u Sloveniji

Bled magija koja nikad ne prestaje

bled dvorac i julijski alpiBled je jedno od onih mesta koja kao da su opisana u nekoj bajci braće Grim ili iscrtana rukom Diznija. Za nas je ovo definitivno jedno od najbajkovitijih mesta Evrpope koje, mada totalno drugačije izgleda, može da parira francuskom Kolmaru. Kolmar svoje čari dobija u proleće kada procveta cveće. Magija se nastavlja i tokom novogodišnjih i božićnih praznika kada se svi trude da ukrase svoje prozore i izloge. Bled, u zavisnosti od godišnjeg doba, već vekovima ukrašava priroda.

 

Julijski Alpi prekriveni snegom, jezero i dvorac samo su neke od asocijacija koje nam padnu na pamet kada pomislimo na Bled. Mi smo ga posetili u jesen, kada je sve žuto. Zato smo se uverili se da magija u ovom mestu stvarno nikada ne prestaje.

bled-voznja-jezerom

Verovatno ste i vi, ako već niste posetili Bled, negde naleteli na razne fotografije ovog mesta. Ostrvo, jezero, crkva i Julijski Alpi izuzetno su fotogenični, pa ste verovatno u sebi barem na trenutak pomislili da ništa lepše skoro niste videli.

bled-crkva-na-ostvu

golubovi-bled

Bled je magično mesto za sve zaljubljene i one koji žele da obnove svoju ljubav. Vožnja jezerom tradicionalnim brodićima će vam svakako ostati zauvek u sećanju. Iskusni i jaki lađari dovešće vas do ostrvceta čije središte krasi crkva. Vožnja vas može koštati 14 eura po osobi, ali nekad cenkanjem možete da spustite cenu.

voznja-gondolom-jezero-bled

romanticna-voznja-jezerom-bled

Pogled iz brodića i sa ostrvceta pruža se prema dvorcu i prirodi. Takođe odavde možete videti i  velelepne vile i hotele koji krase obalu Blejskog jezera. Jedan od njih je i Grand Hotel Toplice gde smo probali čuvenu krempitu ili kremnu rezinu, kako je Slovenci nazivaju. Krempita je ono što morate probati ako dođete u Bled. Ako vam je previše slatka, podelite je 🙂

bled-hotel-grand-toplice

bled-hotel-grand-toplice-pogled

Mesto Bled je malo, pa vam neće biti potrebno mnogo vremena da ga obiđete pešaka. Romantičnu šetnju pored jezera ništa ne može da zameni. Put vas može dovesti do srca za zaljubljene, ali i do dvorca, pa čak i do ostrvceta. Prepustite se čarima prirode i pratite labudove, ko zna do kog magičnog mesta vas mogu odvesti…

bled-labudovi-jezero

Ako vas put dovede u Sloveniju ne propustite da posetite Kranjsku Goru i neke terme, kao što su Olimia. Ovo putovanje je planirano i organizovano u saradnji sa Odeon World Travel.

Oživite čari Bleda i zaljubite se u ovo divno mesto za manje od 3 minuta 🙂 Pogledajte video koji smo pripremili za vas!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obaveštavaj me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments