Kako da dobiješ bonus 25. sat svakog dana? | PUTOVANJA ANA MARIJA I SAŠA
Kako da dobiješ bonus 25. sat svakog dana

Kako da dobiješ bonus 25. sat svakog dana?

Koliko puta ste pomislili da dan prekratko traje? Ako ste jedna od onih osoba koje često imaju problem s vremenom i ne mogu baš dobro da se organizuju, sigurno je da nemate baš mnogo momenata za sebe tokom dana. Ti momenti koje oduzimamo sebi svakodnevno vode nas do povećanog nivoa stresa, anksioznosti i na kraju, ukoliko ne uspemo to da rešimo, mogu loše uticati i na naše zdravlje.

Upravo zbog neorganizovanosti, putovanja znaju da nas dovedu do raznih stresnih situacija, umesto da nas maksimalno opuste.

Mi želimo da vam pomognemo da pronađete što više momenata u svom danu, ali prvenstveno ujutru, baš dok pijete prvu jutarnju kaficu, koji će vas sigurnim koracima dovesti do misli da je ovaj dan trajao baš onoliko koliko je trebalo da traje i da ste uživali u svim momentima koje vam je doneo.

5 načina kako da produžiš svoj dan

Prvo pravilo je zaboraviti na snooze dugme 🙂 Znamo, ovo ste čuli sto puta, ali kada se ustane na vreme (pa čak i malo ranije) dan dobija sasvim drugačiji tok. Nema jurcanja kako bi se obavile osnovne životne potrebe i baš tu dobijamo one momente koji život znače – a to može biti tih dodatnih 10 minuta uz tradicionalnu Doncafé kafu u miru, bez stresa i brzine. Samo ti i šoljica omiljene kafe… Vredi zaboraviti na snooze, zar ne?

Drugo pravilo kojeg se držimo, pogotovo kada smo na putu, jeste planiranje dana koji je pred nama. Tradicionalno, svako veče pred spavanje pričamo o tome šta ćemo sutra raditi. Nekada napravimo spisak, a nekada to ostavimo za jutro. Obavezna nam je „TO DO“ lista koje se ne držimo slepo, ali nam služi kao smernica za dan, što nas dovodi to toga da tokom dana ne gubimo vreme na istraživanja koja smo mogli da obavimo ranije (na primer: gde se šta nalazi, gde je dobra klopa itd…)

Treće pravilo je ZABAVA. Svaki dan mora da se sastoji od nekoliko zabavnih momenata. Kada stalno jurimo za obavezama dešava nam se da se izgubimo u danu. Ipak, i za to postoji rešenje – PLANIRANJE ZABAVE. Svako ima svoj način zabavljanja, nekom je to šoping, nekom adrenalinske aktivnosti, nekom čitanje knjige, nekom gledanje novog filma ili YouTube videa uz kaficu. Ukoliko ste pravi ljubitelji kafe možete se registrovati na sajtu www.25sat.rs  gde ćete unositi kodove iz kesica Doncafé  Moment kafe od 200 grama. Ti kodovi se pretvaraju u momente koji se menjaju za poklone. Upravo tako možete isplanirati odlazak u bioskop ili na karting ili da napokon odete na čas šminkanja koji želite godinama. To su ti momenti zabave koji nemaju cenu.

Četvrto pravilo je da naučite sebe da nema potrebe da sve radite sami. Možda to jeste najbolja i najsigurnija opcija, ali kada naučite da prepustite poslove drugima, oslobađate sebi mnogo vremena koje ste gubili tokom dana na aktivnosti koje vas nikako ne čine srećnim. Upravo zato je nekad bolje angažovati agenciju koja će vam isplanirati putovanje, a vi samo uživati na putu bez stresa i previše razmišljanja.

Peto pravilo je vođenje dnevnika. Kada se naviknete da popisujete sve stvari koje su vam se dogodile tokom dana, shvatite koliko u stvari imate praznog hoda. Možda društvene mreže koje predugo listate bez cilja, odlažete odgovaranje na važan mail, možda gledate tv umesto da završite projekat koji vas muči već neko vreme… Šta god da je u pitanju, tek kada realne obaveze stavite na papir shvatićete da svi mi možemo imati 25. sat tokom dana, ali nam samo treba inspiracija kako da dođemo do njega. Uz prepakivanje rutine  svi se možemo nadati tom dodatnom vremenu koje je samo za nas i momente koji nas čine srećnim.

Zato, ako danas niste imali vremena za momente radosti i taj jedan izmaštani ekstra sat samo za vas, vreme je da počnete da primenjujete ova pravila kako biste što pre došli do njega. Skupljajte momente i unosite kodove na www.25sat.rs i isplanirajte svoje magične trenutke u kojima ćete uživati baš onako kako zaslužujete, svakog dana uz Doncafé kaficu i što češće uz aktivnosti koje vas čine srećnim.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Obaveštavaj me o
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Lea
1 godina ranije

Vreme brze leti kad se zabavljamo. Zabava mi jos vise skrati dan. 😀

Ivor
1 godina ranije

Cao, pisete super blog, stvarno masu zanimljivih stvari.