LETO NA KOPU – PRVO PUTOVANJE SA BEBOM

Odlučili smo da povedemo Nađu u njenu prvu avanturu. Barem smo tako mislili pre nego što smo počeli da se pakujemo. Tada smo shvatili da u avanturu ipak krećemo mi i zato je pala odluka da odemo par dana na Kopaonik, saaamo da vidimo kako ćemo se snaći.

Putovanje sa bebom, pogotovo prvo, nosi mnogo izazova. Prvi je pakovanje – cilj je da se ne ponese sve što beba poseduje, a da i mi imamo šta da obučemo. Zvuči i smešno i strašno, ali stvarno je tako. Kada smo sve spakovali u automobil i Nađu obezbedili u auto sedištu, bilo je vreme za polazak. Naravno, sve vreme sam imala osećaj kao da sam nešto zaboravila.

Posle par sati njenog spavanja i našeg koncerta u autu stigli smo. Već je pao mrak, tako da smo se samo smestili u hotel i produžili na večeru. Veći deo večeri proveli smo na svežem vazduhu.

Jedva smo čekali jutro da krenemo u akciju (kao što smo to inače radili), ali kako to uvek biva, planovi često znaju da se pokvare.

Kada smo otvorili oči već je prošlo 10 sati, što je značilo samo jedno – propustili smo i doručak i kafu i dobar deo dana.

Dok sam ja nahranila bebu i dok smo se sredili da izađemo napolje već je prošlo mnogo vremena, a ono što svi dobro znamo jeste da je na planini dan kraći. Zato smo odlučili da odemo u šetnju dalje od centra, jer je dan bio idealan za to. Čim smo izašli napolje Nađa je zaspala, a mi smo mogli da se opustimo. 

Za izlet smo se pametno spakovali, pa smo između ostalog, poneli termose sa vodom i kesice Doncafé 3 sec 2 1 black kafe, koju smo pripremili za nekoliko sekundi, daleko od svega. Mir nema cenu, a mi smo naučili da cenimo te retke trenutke opuštanja, koji su nam trenutno draži od avantura.

Ipak, ako se odlučite da provedete aktivan letnji odmor na Kopaoniku, postoji mnogo zanimljivih aktivnosti  koje možete da radite. 

Mi smo tako rešili da iskoristimo skoro sve čari koje Kopaonik nudi leti, ali ovoga puta na smenu. 

Tako je Sale išao u vožnju bobom, dok sam ja u drugoj turi vozila kvad. Uzeli smo vreme za relaksiranje u wellnes & spa centru. Vozili se žičarom do Pančićevog vrha… Ali najviše smo šetali jer to je ono što nam je svima najviše prijalo.

Šta još možete da radite leti na Kopaoniku?

Leti na Kopaoniku možete da:

–        se spuštate zip lajnom

–        vozite do vrha mountain bajk

–        se upustite u jeep safari avanturu

–        se oprobate u streličarstvu

–        se prošetate do Markovog kamena

–        obiđete Jelovarnik, najviši vodopad u Srbiji

–        obiđete Semeteško jezero i plutajuća ostrva

–        obiđete Dolinu jorgovana

–        obiđete svetilište Metođe, Nebeske stolice, Mijatovića jaz

–        priključite se jednoj od mnogobrojnih pešačkih tura kao što su Jankove bare, Markov kamen, Nebeske stolice…

Kao što vidite broj aktivnosti je skoro neograničen tako da na Kopaoniku, bez problema možete provesti 7, pa i više dana. Ne postoji ništa što vam je potrebno za letnji odmor a da tamo nemate – sunčanje, kupanje, šetnja, lokaliteti, priroda i adrenalinske aktivnosti, kako za odrasle, tako i za decu.

Možemo samo da vam kažemo da obavezno ponesete kupaći, kremu za sunčanje, obuću u kojoj možete mnogo da šetate, Doncafé 3 sec 2 1 black kafu i lako ćete osvojiti Pančićev vrh.

Mi smo kao i uvek uživali u planini i jedva čekamo da joj se vratimo. Nađa je bila super i uživala je u svakom momentu na svežem vazduhu, pratili smo njen ritam, pa je i ona bila raspoložena da isprati naš.

Radujemo se uskoro novoj avanturi, a do tada nadamo se da ste zdravi i da uživate u drugačijim, ali svakako divnim putovanjima #staysafe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *