Putovanja jesu predivna stvar i mnogo ih volimo, ali znaju da budu fizički zahtevna, pogotovo ako vam društvo na putu pravi veoma aktivna jednogodišnjakinja. Zato se svakodnevno trudimo da ostanemo u kondiciji i da slobodno vreme koristimo za omiljene sportske aktivnosti.

Veliki smo obožavaoci Olimpijskih igara i veoma smo srećni što je naša omiljena kafa Doncafé ujedno i zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije!

Saša ima crni pojas u karateu i oduvek obožava fer plej sportske igre. Meni je ljubav prema Olimpijskim igrama preneo deka koji je ceo svoj život posvetio sportu. Sećam se kako smo leti na ogromnom starom televizoru, koji je imao svega 10 kanala, uzbuđeno pratili naže sportiste danima.

Sada sa nestrpljenjem očekujemo takmičenje srpskih olimpijaca u Tokiju!

Da se vratimo sada na putovanja. Omiljena aktivnost tokom leta nam je osvajanje vidikovaca. Prošlog leta smo sa Nađom osvojili više od 10 vidikovaca Srbije. Ove godine imamo u planu neke nove, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Za to nam je potrebna kondicija, a ovo su naši saveti koje svako od vas može da isprati kod kuće.

1.     SPAVANJE –spavanje je jedna od najvažnijih stvari. Uvek se trudimo da imamo minimum 6 sati noćnog sna, bilo da smo kod kuće ili na putovanju. Kao i naši olimpijci, i mi se najbolje razbudimo uz Doncafé, zvaničnu kafu Olimpijskog tima Srbije.

2. KAFA I DORUČAK –uz doručak se kod nas uvek pije kafa. Probali smo sa zelenim i crnim čajem, ali kafa ipak jedina može da nas razbudi. S obzirom na to da je Doncafé zvanična kafa Olimpijskog tima Srbije, verujemo da su naši najbolji sportisti napravili pravi izbor i zato nam naša omiljena kafa ostaje verni saputnik. Od jutra samo aktivno!

3.     ŠETNJA –omiljena sportska aktivnost, koju možemo neometano da praktikujemo i od kako imamo Nađu. Kada putujemo znamo da pređemo i više od 30 kilometara dnevno, u odnosu na 15 kilometara kada smo kod kuće to zna da bude veliki stres za organizam.

4.     LAGANE VEŽBE –trudimo se da svakog drugog dana odvojimo vreme za lagane vežbe. Naučili smo da je najbitnije slušati svoje telo, pa tako nekad vežbamo 10 minuta, a nekad i sat vremena. U poslednje vreme nam veoma prija preskakanje vijače i lagani džoging.

5.      PRIRODA –sve te aktivnosti obavljamo napolju, na svežem vazduhu, daleko od gužve.

Nadamo se da ste spremni da u društvu Doncafé kafe i olimpijskih šoljica svim srcem navijate za srpske sportiste koji će se boriti za medalje u Tokiju! Mi jesmo!

Četiri različite šoljice su u bojama srpske zastave uz prepoznatljive simbole naše zemlje – šljivu, najpoznatije voće iz Srbije, trubu, koja simbolizuje srpski nacionalni identitet i slobodu, nadaleko poznati pirotski ćilim koji je cenjen u čitavom svetu i orla krstaša ili carskog orla, koji je od davnina u srpskom narodu smatran svetom pticom koja pripada nebeskom carstvu. Novu kolekciju Doncafé šoljica možete pronaći na sajtu www.kafakodkuce.rs. Sve šoljice su nam podjednako drage jer su sve u bojama zastave naše zemlje, ali nam je šoljica sa motivom orla najdraža.

Koje su vaše omiljene sportske aktivnosti?  Uz koje olimpijske sportove najviše uživate i očekujete ih sa nestrpljenjem? Ako ih imate, ostavite ih u komentaru ispod!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

1 Comment

  1. Trudim se da ne zapostavim sta nam je neophodno a nekako zanemareno modernim zivotom, redovno setam, vozim bicikl, pazim sta jedem i kupujem lokalno. Mali koraci mi drze nadu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *