lefkada šta raditi na lefkadi lefkada utisci

LEFKADA rajsko ostrvo, božanstvene plaže i nezaboravno Jonsko more. Lefkada je ostrvo na kojem vam beli pesak i tirkizna boja mora pokazuju da je svet jedno magično mesto! A magična mesta je potrebno istražiti!

Ovo je top 10 stvari koje možete i morate raditi na LEFKADI! Ne propustite priliku da se upoznate dobro sa ovim ostrvom i da ga zapamtite do kraja života. Pa ko zna, možda se toliko zaljubite u Lefkadu (ovo je čest slučaj) pa vam ona postane omiljena destinacija za letovanje, kao i mnogima!

Korisne informacije: za Grčku vam ne treba viza. Potreban vam je samo pasoš. Međutim ukoliko putujete automobilom, preko Makedonije, potreban vam je zeleni karton i međunarodna dozvola. Ako putujete u Grčku preko Bugarske (mada je ovo veoma dugačak put, ako ste se uputili na Lefkadu), potrebni su vam samo pasoš, saobraćajna i vozačka dozvola.

TOP 10 STVARI U KOJIMA MOŽEŠ DA UŽIVAŠ NA LEFKADI

  1. Iznajmi brod a ne automobil! Ako umete da upravljate brodićima, usudite se da iznajmite brod i istražite prelepe rajske plaže koje nisu svima dostupne!
  2. Krenite na krstarenje i istražite najpopularnije plaže ostrva Egremni, Porto Katsiki, Milos, Kathisma…, ali i neverovatna mesta za kupanje u otvorenom moru. Naučićete mnogo o samom ostrvu, ali i videti Itaku, Kefaloniju i još mnoga divna mesta koja okružuju Lefkadu.
  3. Papanicolis pećina – istraživanje i kupanje u pećini može biti veoma zabavno!
  4. Plivanje, plivanje, plivanje, toga u ovakvom moru nikad dosta!
  5. Gnjuranje i ronjenje! Ne propustite priliku da istražite vodeni svet ovog ostrva! Čarobno je!
  6. Grčko veče i grčka muzika. Bacanje i razbijanje tanjira relaksira 🙂
  7. Grčka hrana nije samo giros. Musaka, sarmice od vinove loze i još mnogo toga možete da probate. Grčka kuhinja je iznenađujuće ukusna!
  8. Krenite trajektom do ostrva Meganisi, a onda ga istražite peške. Krenite u šetnju nikad se ne zna na šta sve možete da naletite i doživite 🙂
  9. Još jednu šetnju moramo da vam preporučimo a to je istraživanje vodopada u Nidriju. Skoro netaknuta priroda i zvuci su fantastični za šetajuću meditaciju koju ne smete propustiti!
  10. Noćna žurka na brodu i plaži. Letovanje je tu da se opustite. Prepustite se ritmu i zvucima talasa i plešite do jutra!

Za koga je Lefkada?! Za sve! Za istraživače, ali i za one koji vole da lenčare na plaži! Ako je Lefkada vaš izbor za sledeće letovanje, sigurno je da ćete uživati! Ostavite nam u komentaru vaše utiske ako ste posetili ovo ostrvo ili ako vas zanima nešto vezano za Lefkadu, pitajte nas! Jedva čekamo da čujemo šta imate da nam kažete!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *