LEFKADA – Top 10 stvari koje možeš da radiš na ovom ostrvu (video)

LEFKADA rajsko ostrvo, božanstvene plaže i nezaboravno Jonsko more. Lefkada je ostrvo na kojem vam beli pesak i tirkizna boja mora pokazuju da je svet jedno magično mesto! A magična mesta je potrebno istražiti!

Ovo je top 10 stvari koje možete i morate raditi na LEFKADI! Ne propustite priliku da se upoznate dobro sa ovim ostrvom i da ga zapamtite do kraja života. Pa ko zna, možda se toliko zaljubite u Lefkadu (ovo je čest slučaj) pa vam ona postane omiljena destinacija za letovanje, kao i mnogima!

Korisne informacije: za Grčku vam ne treba viza. Potreban vam je samo pasoš. Međutim ukoliko putujete automobilom, preko Makedonije, potreban vam je zeleni karton i međunarodna dozvola. Ako putujete u Grčku preko Bugarske (mada je ovo veoma dugačak put, ako ste se uputili na Lefkadu), potrebni su vam samo pasoš, saobraćajna i vozačka dozvola.

TOP 10 STVARI U KOJIMA MOŽEŠ DA UŽIVAŠ NA LEFKADI

  1. Iznajmi brod a ne automobil! Ako umete da upravljate brodićima, usudite se da iznajmite brod i istražite prelepe rajske plaže koje nisu svima dostupne!
  2. Krenite na krstarenje i istražite najpopularnije plaže ostrva Egremni, Porto Katsiki, Milos, Kathisma…, ali i neverovatna mesta za kupanje u otvorenom moru. Naučićete mnogo o samom ostrvu, ali i videti Itaku, Kefaloniju i još mnoga divna mesta koja okružuju Lefkadu.
  3. Papanicolis pećina – istraživanje i kupanje u pećini može biti veoma zabavno!
  4. Plivanje, plivanje, plivanje, toga u ovakvom moru nikad dosta!
  5. Gnjuranje i ronjenje! Ne propustite priliku da istražite vodeni svet ovog ostrva! Čarobno je!
  6. Grčko veče i grčka muzika. Bacanje i razbijanje tanjira relaksira 🙂
  7. Grčka hrana nije samo giros. Musaka, sarmice od vinove loze i još mnogo toga možete da probate. Grčka kuhinja je iznenađujuće ukusna!
  8. Krenite trajektom do ostrva Meganisi, a onda ga istražite peške. Krenite u šetnju nikad se ne zna na šta sve možete da naletite i doživite 🙂
  9. Još jednu šetnju moramo da vam preporučimo a to je istraživanje vodopada u Nidriju. Skoro netaknuta priroda i zvuci su fantastični za šetajuću meditaciju koju ne smete propustiti!
  10. Noćna žurka na brodu i plaži. Letovanje je tu da se opustite. Prepustite se ritmu i zvucima talasa i plešite do jutra!

Za koga je Lefkada?! Za sve! Za istraživače, ali i za one koji vole da lenčare na plaži! Ako je Lefkada vaš izbor za sledeće letovanje, sigurno je da ćete uživati! Ostavite nam u komentaru vaše utiske ako ste posetili ovo ostrvo ili ako vas zanima nešto vezano za Lefkadu, pitajte nas! Jedva čekamo da čujemo šta imate da nam kažete!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *