putničke aplikacije

Putničke aplikacije smo već spominjali u jednom od prošlih postova.

Tada smo pisali o aplikacijama koje su korisne pre putovanja, ali i na putovanju.

U ovom postu ćemo se posvetiti samo aplikacijama koje koristimo dok smo na putovanju.

Pa da počnemo

PUTNIČKE aplikacije koje svako treba da ima u mobilnom uređaju:

Offline Maps & NavigationNeko vreme smo imali problema sa Google mapama koje nisu radile offline iako ima opcije da se deo mape skine i koristi offline. Tražili smo alternativu i pronašli ovu aplikaciju koja je jednostavna za koriščenje i može se koristiti i kao navigacija. Što se nas tiče, odlična i veoma korisna, gde god da se nalazite!

TripAdvisorOvde smo uvek aktivni i volimo da ocenimo sve objekte i mesta koja posetimo. Aplikacija TripAdvisor nam je korisna i kada planiramo putovanje, ali i kada stignemo na destinaciju. Tražimo dobro ocenjena mesta najviše za restorane i brzu hranu.

Adobe PDF reader – Gde god da idemo skinemo na telefon mini vodič koji je u formi PDF-a, tako da nam je ova aplikacija neophodna. Takođe, u svakom trenutku na telfonima imamo po nekoliko knjiga koje čitamo dok čekamo u redu, na granici i slično.

Google TranslateAko kao i mi volite da zalutate i preskočite velike gradove, može vam se desiti da se nađete u mestu gde ne govore jezike koje vi poznajete. Zato je ova aplikacija spas! Vi pišete na vašem jeziku, oni čitaju na njihovom i obrnuto! Nije baš idealan prevod, ali može veoma dobro da posluži u hitnim situacijama!

UBERU zemljama u kojima je aktivan, ova aplikacija, koja menja taksi vozila, može da vam uštedi veoma mnogo novca. Alternativa ovoj aplikaciji u Srbiji je CAR GO

XE Currencyaplikacija u kojoj lako možete da proverite koji je kurs valute kako ne biste bili prevareni u menjačnicama.

Memrise: Learn Languages Free – Odlična aplikacija koja vam pomaže da se upoznate sa osnovnim rečima nekoliko ‚‚osnovnih‚‚ jezika. Vrlo je interesantno aktivno učenje i testiranje. Mi trenutno učimo Turski, Španski i Italijanski.

Hotspot Shield Free VPN ProxyU nekim zemljama određeni sajtovi su blokirani (Facebook, Twitter…), zato vam ova vitruelna mreža može pomoći da im sigurno pristupite.

7min Full WorkoutOdlična aplikacija za sve one koji žele da ostanu u formi i tokom putovanja. Bolje 7 minuta nego 0 🙂

FlashLight – Gde god krenuli baterijska lampa mora biti uz nas.

A, da i VIBER & WhatsApp su must have!

To je to što se tiče putničkij aplikacija koje mi stalno koristimo! Koje su vaše omiljene?

Naravno uvek na ubacimo i po neki film, igricu i muziku da nam se nađe ako se negde baš zadržimo čekajući ili ako je ružno vreme!

HEJ! PROČITAJ I OVO...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *