Top 5 mesta za zabavu u Beogradu

1. BABYLON PARK BEOGRAD

Ovaj zabavni park u zatvorenom nalazi se u okviru tržnog centra BIG Fashion Park na Karaburmi. Deo je izraelskog lanca zabavnih parkova i najveći je park u zatvorenom kod nas.  Tematski je podeljen i čine ga Babylon Kids – prostor za najmlađe, Babylon Jump – tramboline, Babylon rođendaonica, kao i centralni deo parka sa avanturističkim vožnjama, mini kuglanom, video i arkadnim igricama. Među atrakcijama nalazi se o jedini roller coaster u zatvorenom u Srbiji. Ulaznice su podeljene po grupama standard, srebrni, zlatni i premium paket, svaki paket sadrži određeni broj novčića, a cene se kreću od 1000 do 5000 dinara.

2.HOLLYWOOD LAND AQUA PARK

Ovaj akva park je prvi u Srbiji koji ima sadržaje i u zatvorenom prostoru, te je otvoren tokom cele godine. U zatvorenom se nalaze centralni bazen, bazen sa hidromasažnim sistemima, bazen za decu, tobogani, đakuzi kada, relaks centar ( sauna, slana soba, tursko kupatilo) fitnes centar, restoran sa bogatim menijem kao i prostor za proslavu rođendana. Na otvorenom delu kompleksa HOLLYWOOD LAND nalazi se veliki bazen u obliku slova H, tobogani, bazen za decu, kao i atraktivni  sistem zabave za najmlađe. Cena ulaznice koja podrazumeva korišćenje svih sadržaja akva parka je 1000 dinara za odrasle i 700 dinara za decu.

3. JAVNI AKVARIJUM I TROPIKARIJUM

Kao najveći akvarijum na ovim prostorima, ovaj kompleks nudi osim standardnih akvarijuma sa mnoštvom raznovrsnih ribica, akvaterarijum sa velikim kornjačama, reptil korner u koji su smeštene kućice-terarijumi za razne vrste gmizavaca, bonsai korner u spoljnom dvorišnom prostoru u kom je izloženo oko pedesetak drveća različite veličine i starosti, zidove s biljkama, bebi kutak sa malim ribicama, ptice iz Afrike, papagaje i egzote, kao i šarmantnu bioskopsku salu u kojoj se prikazuju filmovi iz akvaristike i sličnih oblasti.  Radno vreme akvarijuma je od 12-20h radnim danima, odnosno od 09-16h vikendom.  Cena ulaznice za odrasle je 400 dinara, a za decu stariju od 5 godina 200 dinara. Deca mlađa od 5 godina, trudnice i osobe sa invaliditetom ne plaćaju ulaz. Takođe, akvarijum određenim danima nudi besplatan ulaz penzionerima, studentima, srednjoškolcima, osnovcima i predškolcima.

4.CosmoLand igraonica i TC Galerija

U novom, luksuznom delu Beograda, tzv Belgrade Waterfront skoro je otvoren tržni centar Galerija koji se u mnogome razlikuje od drugih „hramova potrošnje“ u glavnom gradu. Obkekat je veoma veliki, i izdeljen po ulicama. Čak imate mogućnost vožnje taksijem po samom tržnom centru po ugledu na tržne centre u Emiratima. Tržni centar je izdeljen po tematskim celinama, pa tako ceo jedan deo zauzimaju samo luksuzni restorani, u drugom su prodavnice, treći deo čine prodavnice brze hrane i slično. Na trećem spratu ovog tržnog centra nalazi se igraonica Cosmo Land, namenjena najmlađima, koja spada u jednu od najvećih igraonica u Beogradu. Ulaz u ovu igraonicu je radnim danima 500, a vikendom 600 dinara. Takođe, možete kupiti poludnevnu i dnevnu kartu, a igraonica nudi i mogućnost organizovanja rođendanskih proslava. Opremljena je toboganima, edukativnim igrama, trambolinama, penjalicama i tematski uređena kao grad sa ulicama.

5.ZOOlOŠKI VRT I LUNA PARK

Vrt dobre nade, kako glasi ime ovog zoološkog vrta, nalazi se na Malom Kalemegdanu, i sklopu kalemegdanske tvrđave i zauzima prostor od oko 7 hektara. Ovo je najstariji i najveći zoološki vrt na našim prostorima, sa preko 300 životinjskih vrsta. Radno vreme vrta je od 09-17:30h, a cena ulaznice je 550 dinara za odrasle i 350 za decu stariju od 3 godine. Postoji popust na grupne posete. U okviru vrta nalazi se kafić u kome se možete osvežiti i predahnuti tokom obilaska. Kod Bebi zop vrta nalazi se i dečije igralište, a u okviru kompleksa je i prodavnica suvenira. Tik uz ulaz u Zoo vrt nalazi se luna park sa zanimacijama za najmlađe, a posebno se izdvaja vožnja panorama sa koje se pruža pogled na Stari grad.  Panorama je postavljena davne 1961.godine, a pretpostavlja se da je ovaj luna park najstariji u Srbiji sa stažom od 70 godina postojanja. Radno vreme je od 10-19h u zimskom periodu, odnosno do 22h u letnjem periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *