NAJBOLJE SLOVENAČKE TERME – TOP 5 TERMI

terme olimia welness centar orhitelia

Zanimaju vas najbolje slovenačke terme? Na pravom ste mestu ako tražite mesto za uživanje sa dragom osobom. Predstavljamo vam top 5 najboljih termi u Sloveniji.

Mađarske i srpske banje se razlikuju od slovenačkih. Ono što je potrebno da znate kada su terme, tj. wellness i spa u pitanju to je da su to mesta na kojima bi trebalo totalno da se opustite i da ne razmišljate ni o čemu.

Bazeni su napunjeni termalnom vodom što znači da su lekoviti. Idite na zajedničku masažu. Doživite iskustvo saune. Pravilo u slovenačkim saunama je da na sebi morate imati samo peškir. Sa sobom uvek ponesite još jedan peškir na koji ćete sesti ili leći. Nakon saune, uronite u ledene bazene. Ne, nećete se razboleti nego ćete ojačati organizam.

U ovim kompleksima će vas uglavnom sačekati čaj, muzika za opuštanje i stvarno nema potrebe da sa sobom mobilne telefone i kompjutere, nego se posvetite dragoj osobi. Regenerišite svoje telo i um na ovim božanstveni mestima

1. Terme Olimia http://www.terme-olimia.com/rs

terme olimia hotel sotelia wellness centar orhidelia romantika medeni mesec

Ovo su definitivno najbolje slovenačke terme. Luksuz, romantika, uživanje… O njima smo već pisali i opisali naše iskustvo i to možete videti ovde – Terme Olimia – medeni mesec i raj za parove.

2. Terme Zreče http://www.terme-zrece.eu/hr/

Opuštajuće masaže za parove, plivanje u termalnim bazenima, jedinstveno iskustvo saune i fitnes centar. U termama Zreče možete uživati u wellness i romantičnim vikendima. Jedinstveno kod ovih termi je to što ovde možete iskombinovati spa i skijanje, ako želite aktivan odmor. Ako ste ljubitelj planine i snega ovo je pravi izbor za vas.

.

3. Terme Čatež http://www.terme-catez.si/sr/

Terme Čatež su jedne od najopularinijih termi kod Srba. Možda je to zato što su najbliže, a možda zbog akva parka. Gosti hotela imaju pristup luksuznom i izolovanom spa centru, dok ostali mogu da plate ulaz na bazene i osete čari zimske ili letnje termalne rivijere. Ove terme su prikladne za one koji žele da povedu decu sa sobom.

4. Terme Laško https://www.thermana.si/

Dok smo boravili u ovim termama uživali smo u saunama, termalnim bazenima i noćnom kupanju u spoljnom bazenu. Ono što je zanimljivo to je da u ovim termama možete uplatiti *Bath, wellness and dinner* iskustvo za dvoje. Ako nemate mnogo vremena ovo je idealno za potpuni užitak za parove koji žele da proslave godišnjicu.

5. Rimske Terme http://www.rimske-terme.si/

Bazeni, saune, wellness centar Amalija i mnogobrojne masaže, fitnes centar, frizer i kozmetički salon. Ako na to dodamo preukusnu hranu, dobro vino i predivno uređene sobe Rimske terme su fenomenalan izbor za parove. Neki apartmani imaju i sopstvene đakuzi kade što je odličan izbor za parove koji žele da medeni mesec provedu u romantičnoj sobi 🙂

Ostavi svoj komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštavaj me o